ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Εμφύλιος» στην ΕΡΤ – Η διοίκηση «αδειάζει» τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο

1 min read

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γ.Θαλασσινός αναφέρει ότι «ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί, πως ένα πενταμελές Δ.Σ. οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του Δ.Σ., για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος. Ο Β.Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποιά διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη την διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο πριν ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο Δ.Σ. τις αποφάσεις του για… διαβούλευση και όχι για απόφαση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Απαντώντας, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει ότι «το πενταμελές ΔΣ της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση».

Επίσης, αναφέρει ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής».

«Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε «κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ». Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια -ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.