ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμφύλιος για τα μάτια του  Πλεύρη έχει ξεσπάσει στη «γαλάζια» παράταξη

1 min read

Ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Οι δήθεν… φιέστες Υπουργού Υγείας και Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Εμφύλιος για τα… μάτια του Θάνου Πλεύρη έχει ξεσπάσει στη «γαλάζια» παράταξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Μόνο έτσι θα μπορούσαν να περιγραφούν όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα εντός του ΠΙΣ, με προσωπική ευθύνη του προέδρου του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος έχει επιλέξει να προστατεύει τον υπουργό Υγείας ακόμα και αν αυτό αντίκειται στα συμφέροντα των γιατρών που θα έπρεπε να υπερασπίζεται.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η χθεσινή συνάντηση μεταξύ μελών του ΠΙΣ και του Θάνου Πλεύρη, η οποία παρουσιάστηκε από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ως απολύτως πετυχημένη και ότι ο υπουργός Υγείας ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των γιατρών.

Στην πραγματικότητα, αυτά όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αντίθετα απεκρύβη το γεγονός πως η χθεσινή συνάντηση ήταν μια… φιέστα που έστησαν από κοινού Πλεύρης και Εξαδάκτυλος για να δείξουν πως δήθεν οι γιατροί βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης και συμφωνούν με το νομοσχέδιο Πλεύρη – Γκάγκα, που έχει χαρακτηριστεί «θανατηφόρο» για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης, η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Άννα Μαστοράκου και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Ελευθερίου αμφισβήτησαν ανοικτά το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου με τον υπουργό Υγείας και έκαναν λόγο για «μη θεσμική συνάντηση». Μάλιστα, τόνισαν πως με τον κ. Πλεύρη δεν συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα που θέτει ο ΠΙΣ. Τη σχετική ανακοίνωση συνυπέγραψε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Καψαμπέλης. Τα τρία μέλη, που πρόσκεινται στη δεξιά παράταξη, εξέφρασαν, μάλιστα, την έκπληξή τους, τονίζοντας πως στη συνάντηση συμμετείχαν μόνο τέσσερα από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι τρεις, «παρά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ΠΙΣ αλλά και του Δ.Σ. του ΠΙΣ, στην ιδιωτική αυτή συνάντηση δεν αναφέρθηκαν βασικά σημεία των θέσεων του ΠΙΣ αλλά και των ιατρικών συλλόγων της χώρας, όπως η αντίθεση στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία από ιατρούς του ΕΣΥ, η εκπροσώπηση του ΠΙΣ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, η αντίθεσή μας στην υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, η ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και η κατάργηση του claw back».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.