ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

EMA: Στο μικροσκόπιο νέα σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου της Moderna

1 min read

Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής που «θορύβησε» τη ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ.

Αναφορές για εμφάνιση του συνδρόμου τριχοειδούς διαρροής μετά από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της Moderna, αξιολογεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σε ενημέρωση της ρυθμιστικής Αρχής της ΕΕ για την ασφάλεια όλων των εμβολίων κατά της COVID-19, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζει αναφορές για εμφάνιση μιας σπάνιας ασθένειας στο αίμα έπειτα από εμβολιασμό με Moderna.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε, έχουν καταγραφεί έξι περιστατικά συνδρόμου τριχοειδούς διαρροής και «αξιολογούνται τα δεδομένα», ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπάρχει «αιτιώδης συσχέτιση» με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας κατά της COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΜΑ είχε απευθύνει σύσταση τα άτομα με ιστορικό συνδρόμου τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιάζονται με AstraZeneca, αλλά και να προστεθεί στις παρενέργειες του εμβολίου.

Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής

Το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής είναι μια πολύ σπάνια, σοβαρή πάθηση του αίματος που προκαλεί διαρροή υγρών από μικρά αιμοφόρα αγγεία (τριχοειδή αγγεία), με αποτέλεσμα πρήξιμο κυρίως στα χέρια και τα πόδια, χαμηλή αρτηριακή πίεση, πάχυνση του αίματος και χαμηλά επίπεδα λευκωματίνης στο αίμα (ένα σημαντικό αίμα πρωτεΐνη).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης σε άτομα που είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με την πάθηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.