ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

 Ελβετία άρει τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid-19 από 1η Απριλίου

1 min read

Μάσκες, καραντίνα και πιστοποιητικά πάνε περίπατο…

Από μεθαύριο Παρασκευή, 1η Απριλίου, η Ελβετία είναι πανέτοιμη να άρει και τα τελευταία από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εγκαταστάσεις υγείας και η πενθήμερη καραντίνα, μετά από θετικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ευθύνη για τον περιορισμό του ιού θα ανατεθεί, πλέον, στις τοπικές αρχές, με μια φάση αυξημένης επαγρύπνησης να προγραμματίζεται για τους επόμενους 12 μήνες. «Χάρη στο υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης του πληθυσμού, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε ξανά στο ίδιο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Μικρό επίπεδο απειλής για τη δημόσια υγεία

«Υπάρχει μικρό επίπεδο απειλής για τη δημόσια υγεία τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, η πορεία της πανδημίας της Covid-19 δεν μπορεί να εκτιμηθεί αξιόπιστα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ο κορωνοϊός πιθανότατα δεν θα εξαφανιστεί, είπε η κυβέρνηση, αλλά θα γίνει ενδημικός με εποχικά κύματα του ιού να είναι πιθανά στο μέλλον.

Η κυβέρνηση τόνισε, επίσης, ότι θα απενεργοποιήσει προσωρινά την ελβετική ηλεκτρονική εφαρμογή για την Covid-19 (Swiss COVID app), η οποία εντοπίζει άτομα που είχαν έρθει σε στενή επαφή με άλλους που είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των λοιμώξεων στη χώρα παραμένει σε υψηλό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες, με περισσότερα από 16.462 νέα κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, αν και μόνο 165 άτομα χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Το 69% των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο ενώ μέχρι τώρα 3,48 εκατομμύρια άνθρωποι –ή του 41% πληθυσμού της χώρας– έχουν μολυνθεί, ενώ 13.060 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη φονική νόσο.

Δημοσίευση στα Social Media