ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΛΤΑ: Αλλαγές στις χρεώσεις – «Χαράτσι» 15 ευρώ στις αγορές εκτός ΕΕ

1 min read

Διευκρινίσεις για τα ειδικά τέλη εκτελωνισμού σχετικά με ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ.

Σε κάθε αντικείμενο με τελωνειακή διασάφηση που θα εκτελωνίζεται, θα επιβάλλεται «Τέλος Εκτελωνισμού», το ελάχιστο ύψος του οποίου καθορίστηκε σε 15 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο των ΕΛΤΑ.

Μέχρι πρότινος, τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που χρεώνονταν με τέλη εκτελωνισμού ήταν αυτά, των οποίων το κόστος ξεπερνούσε τα 22 ευρώ, πλέον όμως θα χρεώνονται με 15 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:

Για δέματα αξίας από 0 έως και 22 ευρώ, τα τέλη εκτελωνισμού ανέρχονται στα 15 ευρώ. Για δέματα αξίας από 22 έως και 150 ευρώ, τα τέλη εκτελωνισμού ανέρχονται στα 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%. Για δέματα αξίας πάνω από 150 ευρώ, τα τέλη εκτελωνισμού ανέρχονται στα 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς.

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

«Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διευκρινίσεις σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις αλλαγές στα ειδικά τέλη εκτελωνισμού και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα από χώρες εκτός Ε.Ε.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές “Ελεύθερα”, δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό.

Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα. Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα “Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού”. Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί “Τέλος Εκτελωνισμού” για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.