ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Eλληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα drone πλοία τους

1 min read

Eλληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα drone πλοία τους τα οποία όπως λένε δίνουν νέες προοπτικές στην προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Τώρα η Γαλάζια Πατρίδα έχει νέο προστάτη – Το drone ταχύπλοο ULAQ», γράφει το EHA News.

Σύμφωνα με τους Τούρκους με το ULAQ έχουν επιτύχει μία χαμηλού κόστους, αποτελεσματική, ναυτική πλατφόρμα.

Μάλιστα οι Τούρκοι τονίζουν πως η Τουρκία είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο που αναπτύσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία drone ταχύπλοων πλοίων.

Η Τουρκία fεκίνησε το σχεδιασμό της να γεμίσει με τα drone πλοία ULAQ την Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία στέλνει συνοδεία στο Oruc Reis.

Το DEFENCE TURK ανακοίνωσε με… πάσα επισημότητα πως το «οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα (SİDA) , η πρώτη πλατφόρμα της σειράς “ULAQ” , του οποίου η πρωτότυπη παραγωγή ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε πρόσφατα να επιχειρεί».

Σε κοινό δελτίο τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του ναυπηγείου ARES Shipyard, Ουτκού Αλάντς και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της τουρκικής εταιρείας Meteksan, Σελτσούκ Αρπαρσλάν, δήλωσαν ότι «ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας ULAQ-Sida και ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές.

Το SİDA, το οποίο έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή, παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.

Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).

Σύμφωνα με τον εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τούρκο ναύαρχο ε.α. Τσεμ Γκιουρντενιζ, τα ULAQ θα προσφέρουν προστασία στα τουρκικά ερευνητικά (σ.σ. φωγραφία του Oruc Reis) κατά την διάρκεια των «κρίσιμων» όπως χαρακτηρίζονται σεισμικών ερευνών τους σε «κρίσιμες γεωπολιτικές περιοχές».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.