ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Οκτωβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελληνογαλλική στρατηγική σχέση: Συνεδρίαση κοινής Επιτροπής Εξοπλισμών

1 min read

Πρώτη συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εξοπλισμών στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Η 30η Συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εξοπλισμών που διεξήχθη στην Αθήνα, 8 και 9 Νοεμβρίου, έχει βαρύνουσα σημασία, μερικές εβδομάδες μετά την υπογραφή, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την άμυνα και την ασφάλεια.

Η Επιτροπή Εξοπλισμών και αμυντικο-τεχνικής συνεργασίας, που συνεδριάζει σε ετήσια βάση, στοχεύει στη βελτίωση των δυνατοτήτων άμυνας, στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών, στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των αμυντικών εξοπλισμών των δύο χωρών μας και στην ανάπτυξη μιας βιομηχανικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των αμυντικών μας εταιρειών.

Η Επιτροπή Εξοπλισμών συνεδρίασε υπό την προεδρία των εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA), των μηχανικών εξοπλισμού Thierry Carlier και Thomas Lorne, από τη γαλλική πλευρά, και του Αντιναυάρχου Αριστείδη Αλεξοπούλου, Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, από ελληνικής πλευράς.

Ο Αντιστράτηγος Carlier χαιρέτησε την πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και αναφέρθηκε, με τον ομόλογό του, στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας.

Η απόκτηση των αεροσκαφών Rafale από την Ελληνική Αεροπορία αποτέλεσε ένα σημαντικό θετικό βήμα, όπως φυσικά και οι συνεχιζόμενες συζητήσεις για την επικείμενη απόκτηση των γαλλικών φρεγατών FDI από το Ελληνικό Ναυτικό.

Ακόμη, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πολλά υποσχόμενες προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων βιομηχάνων του τομέα της άμυνας. Από γαλλικής πλευράς συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών NAVAL GROUP, NEXTER, SAFRAN, THALES, AIRBUS, ARQUUS και MBDA.

liberal.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.