ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελληνο-αιγυπτιακή αεροναυτική άσκηση στη Μεσόγειο – Οργή στην Άγκυρα

1 min read

Αιγύπτιοι και Έλληνες προετοιμάζονται για αεροναυτικές ασκήσεις με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Skai, Ελλάδα και Αίγυπτος προετοιμάζουν πυρετωδώς μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην περιοχή που “συνορεύουν” οι ΑΟΖ των δύο χωρών μετά την πρόσφατη συμφωνία Καίρου και Αθήνας.

Φρεγάτες, υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών θα “οργώσουν” την Α.Μεσόγειο φέρνοντας την Άγκυρα σε πολύ δύσκολη θέση.  

Τονίζουμε ότι η στρατιωτική συνεργασία με μαχητικά αεροσκάφη Ελλάδος-ΗΑΕ την ίδια στιγμή θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, γεγονός που μεταφράζεται σε στρατιωτική δραστηριότητα γενικά στην περιοχή της Α.Μεσογείου για τις επόμενες τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Η επερχόμενη ελληνο-αιγυπτιακή αεροναυτική άσκηση, εξηγείται πιθανότατα και από την προκλητική παρουσία τουρκικών Φρεγατών, έξω από την πόλη της Σύρτης στα λιβυκά ύδατα, έτοιμες να …δράσουν πιθανότατα στρατιωτικά κατά του Χαφτάρ σύμφωνα με λιβυκές πληροφορίες. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έχουν αναφέρει για επικείμενες θαλάσσιες έρευνες και στην περιοχή των λιβυκών υδάτων, κομμάτι των οποίων συμπίπτουν όμως με την αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Ο Ερντογάν δεν θέλει να αμφισβητήσει μόνο την ελληνική οικονομική ζώνη αλλά και την αιγυπτιακή, ενώ είναι πυρ και μανία με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι, ο οποίος γνωρίζει πολλά από τα σχέδια του Τούρκου προέδρου, τα οποία πιθανότατα όταν αποκαλυφθούν θα τρομάξουν ακόμα και την δύση σε σχέση με την ακραία ισλαμική ιδεολογία που θέλει να εφαρμόσει η  τουρκική ισλαμική ελίτ.

Περιττό να τονίσουμε επίσης για μία ακόμη φορά ότι επιβεβαιωνόμαστε, αφού είχαμε αναφέρει ότι η ναυτική συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος, θα παράγει και στρατιωτικά αποτελέσματα στα ύδατα τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία.

Σύμφωνα δε με έκθεση Ρώσων ειδικών, ακόμα και μια στρατιωτική  αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου είναι αρκετά πιθανή με ανοικτά τα μέτωπα σε Μεσόγειο και Λιβύη.

Μέσω του LNA και του Σαράτζ ( ηγέτη του  GNA), και μαριονέτα του Ερντογάν και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη, Αίγυπτος και Τουρκία έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη, θέτοντας τα θεμέλια για μια σφοδρή περιφερειακή σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο, εν μέσω των τουρκικών απειλών στην Ελλάδα.

Στην Α.Μεσόγειο αυτήν την στιγμή πλέουν αμερικανικά, γαλλικά  και ρωσικά πολεμικά πλοία,  “φορτωμένα” με όπλα αιχμής ικανά για όλα προστατεύοντας τα δικά τους κυρίως συμφέροντα.

Εκτίμηση υπάρχει ότι ο Ερντογάν …πρέπει να προβεί σε κάτι “ γενναίο” πιθανόν το επόμενο αόριστο διάστημα, αφού η χώρα του οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κρίση και ο λαός του είναι αγανακτισμένος, πεινασμένος και φυλακισμένος από το στυγνό καθεστώς του.  

Η Ελλάδα εν μέσω πανδημίας όμως είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει τον Τούρκο επιβουλέα των ελληνικών συμφερόντων, φροντίζοντας να περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που κάνουν τα πάντα για να διαφυλάξουν το εθνικό θαλάσσιο έδαφος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.