ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελληνικά F-16 πέταξαν μαζί με βομβαρδιστικά B-1B Lancer πάνω από τα Σκόπια

1 min read

Δύο B-1B Lancer από την αεροπορική βάση Ellsworth, στη Νότια Ντακότα, διεξήγαγαν αποστολή μεγάλης εμβέλειας για λογαριασμό της Bomber Task Force σε όλη την Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στις 29 Μαΐου 2020.

Ήταν η πρώτη αποστολή Bomber Task Force στην οποία συνεργάστηκαν ουκρανικά Su-27 Flanker και MiG-29 Fulcrum, καθώς και τουρκικά ιπτάμενα τάνκερ KC-135. Η πτήση περιλάμβανε επίσης εκπαίδευση συνεργασίας και διαλειτουργικότητας με Πολωνικά F-16 και MiG-29 και Ρουμανικά F-16 και MiG-21 στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Οι αποστολές της Bomber Task Force στην Ευρώπη επιδεικνύουν τη δέσμευσή προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα αποτροπής σε οποιονδήποτε αντίπαλο», δήλωσε ο πτέραρχος Jeff Harrigian, διοικητής της USAFE-AFAFRICA. «Η ενσωμάτωση της στρατηγικής παρουσίας βομβαρδιστικών μας σε ολόκληρη την Ευρώπη αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ, μαζί με οποιονδήποτε σύμμαχο και εταίρο, είναι έτοιμες να αποτρέψουν και, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες από κοινού».Ένα KC-135 Stratotanker από την 100η Πτέρυγα Ανεφοδιασμού με έδρα το Mildenhall στην Αγγλία, τουρκικά και αμερικανικά KC-135 από το Incirlik, και άλλα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ επέτρεψαν στα B-1 να ολοκληρώσουν το μετ ‘επιστροφής ταξίδι από την Ellsworth χωρίς καθυστέρηση, ενώ παράλληλα παρείχαν υποστήριξη εναέριου ανεφοδιασμού στα αεροσκάφη εταίρων μας.

Επιπλέον, τα B-1 συνεργάστηκαν με ελληνικά F-16, που εκτελούσαν αποστολή air policing, πετώντας πάνω από τη πρωτεύουσα των Σκοπίων, χωρίς δυστυχώς να έχει δημοσιοποιηθεί κάποια φωτογραφία από την κοινή πτήση.

www.ptisidiastima.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.