ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελληνίδα του εξωτερικού «έφαγε πόρτα» σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης γιατί εμβολιάστηκε στην Αυστραλία!

1 min read

Παρότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού της μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς από και προς Αυστραλία, εντούτοις αδυνατεί να εξυπηρετηθεί εντός του υποκαταστήματος

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό αυτό που συμβαίνει με μια Ελληνίδα του εξωτερικού, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας, επειδή έκανε το… έγκλημα και εμβολιάστηκε στην Αυστραλία, αλλά ζει τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη.

Προχθές, Δευτέρα, που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα στις τράπεζες, πήγε να μπει, αλλά της απαγόρευσαν την είσοδο σε υποκατάστημα τράπεζας, διότι δεν δέχονται το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Αυστραλία!

Η Σταυρούλα Κερασιώτη, η οποία ήρθε στην πατρίδα της από την Αυστραλία, πήγε στην τράπεζα και με έκπληξη είδε ότι της ζήτησαν να κάνει rapid test, παρόλο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca και είχε πιστοποιητικό από το Health Department της Αυστραλίας, αλλά δεν έχει QR Code. Αναγράφει, όμως, την ονομασία του εμβολίου και τις ημερομηνίες των δόσεων.

Δεν διαθέτει ελληνικό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Με αυτό το έγγραφο η κυρία Κερασιώτη ταξίδευε κανονικά, πλέον όμως δεν μπορεί να μπει στην τράπεζα, προκειμένου να εξυπηρετηθείΤης ζήτησαν να κάνει rapid test, αλλά δεν μπορεί να περαστεί στο σύστημα το αποτέλεσμα και να λάβει QR Code, καθώς δεν διαθέτει ελληνικό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Η συναλλαγή της πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της τράπεζας, καθώς κρατάει στα χέρια της πληρεξούσιο από τον άντρα της, ο οποίος ζει στην Αυστραλία.

Η κυρία Κερασιώτη βρίσκεται σε αδιέξοδο και φοβάται ότι θα φύγει χωρίς να λάβει τα χρήματά της, καθώς την Πέμπτη έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην Αυστραλία. Κατήγγειλε όμως το γεγονός, ζητώντας βοήθεια από το κράτος ή από κάποιον φορέα του τραπεζικού συστήματος. Μέχρι χθες, στις πρώτες 24 ώρες, δεν βρήκε άκρη, τώρα που γίνεται γνωστό το θέμα ίσως να βρει, αλλά ίσως και να μη βρει ποτέ!

Πηγή newsbreak

*φωτό αρχείου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.