ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έλληνες των ΗΠΑ υποβάλλουν αιτήσεις για να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα

1 min read

Εξαιρετικά αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των «παιδιών» δεύτερης και τρίτης γενιάς που έχουν γεννηθεί από Ελληνες γονείς στην Αμερική να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα μέσω πολιτογράφησης.

Το γεγονός αναδείχθηκε από τη μεγάλη προσέλευση στις σχετικές ημερίδες που διοργανώθηκαν σε Σικάγο, Βοστώνη και Νέα Υόρκη στα ελληνικά προξενεία με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών. Ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ταξίδεψε στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει για τη διαδικασία πολιτογράφησης τους Ελληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν εκεί και οι οποίοι, όπως προέκυψε, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να έχουν σχέσεις με το ελληνικό κράτος είτε για συναισθηματικούς λόγους είτε και γιατί διαθέτουν περιουσία ή θα ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν.

Πρόκειται για «παιδιά» δεύτερης και τρίτης γενιάς – Μεγάλη προσέλευση στις σχετικές ημερίδες σε ελληνικά προξενεία.

Ηδη μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, τα ελληνικά ληξιαρχεία δέχονται καθημερινά αιτήσεις πολιτογράφησης από πολίτες των ΗΠΑ με ελληνική καταγωγή. Για να γίνει δεκτή η αίτηση αρκεί να υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την ελληνική υπηκοότητα των γονιών ή ενός εκ των δύο. Σε περίπτωση που αυτοί έχουν φύγει από τη ζωή ή πρόκειται για απογόνους τρίτης γενιάς, το προξενείο της περιοχής αναλαμβάνει την πραγματοποίηση σχετικής συνέντευξης έτσι ώστε να πιστοποιηθεί ο δεσμός με τη χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πολίτες των ΗΠΑ που θα αποκτήσουν και την ελληνική υπηκοότητα μέσω της διαδικασίας αυτής, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως ως «απόδημοι» δεδομένου ότι δεν έχουν ζήσει στην Ελλάδα όπως προβλέπεται, μπορούν όμως να ψηφίσουν εφόσον αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα την περίοδο διεξαγωγής των εκλογών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.