Πε. Οκτ 22nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έλληνες γιατροί έγραψαν ιστορία: Στη χώρα μας το πρώτο μωρό από τρεις βιολογικούς γονείς

1 min read

Γιατροί από την Ελλάδα και την Ισπανία έγραψαν ιστορία καταφέρνοντας να φέρουν στον κόσμο ένα μωρό από… τρεις διαφορετικούς βιολογικούς γονείς.

Το αγοράκι γεννήθηκε την Τρίτη, ζυγίζει 2,9 κιλά και τόσο το ίδιο, όσο και η μητέρα του είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως «γράφουν ιστορία στην ιατρική» και πρόκειται για ένα επίτευγμα που πιθανώς να βοηθήσει ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να αποκτήσουν παιδί, σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά όμως γιατροί στη Βρετανία υποστηρίζουν πως η διαδικασία θίγει θέματα ηθικής και δεν θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί καν.

Η 32χρονη μητέρα στην Ελλάδα είχε κάνει τέσσερις αποτυχημένες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.

Η διαδικασία είναι ένα είδος πειραματικής εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπου χρησιμοποιείται ένα ωάριο από τη μητέρα, σπέρμα από τον πατέρα και ένα ωάριο από δωρήτρια.

«Το αναφαίρετο δικαίωμα μίας γυναίκας να γίνει μητέρα µε δικό της γενετικό υλικό έγινε πραγματικότητα. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ανακοινώνουμε μία διεθνή πρωτοπορία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και που είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής ή σπάνιες μιτοχονδριακές παθήσεις να αποκτήσουν υγιή παιδιά» αναφέρει ο γιατρός Παναγιώτης Ψαθάς στο BBC.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει δοκιμαστεί άλλη μια φορά σε μια οικογένεια από την Ιορδανία και είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.