ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελλάδα και Τουρκία βίοι παράλληλοι: Συλλήψεις και διώξεις δημοσιογράφων και ΜΜΕ

1 min read

Ιστορίες παράλληλες σε Ελλάδα και Τουρκία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του Τύπου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος: Στην Τουρκία παρακρατικοί επιτέθηκαν στα σπίτια τριών δημοσιογράφων του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik και εν συνεχεία η τουρκική αστυνομία μπήκε στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη και έθεσε υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη Μαχίρ Μπόζτεπε, ενώ συνελήφθησαν και οι τρεις δημοσιογράφοι, θύματα των Τούρκων παρακρατικών!

Στην Ελλάδα ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών και διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα που ανατέθηκε στην… Κρατική Ασφάλεια (!) για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», αναφορικά με την είδηση που μεταδόθηκε χθες στο διαδίκτυο και στα social media και δημοσίευσε και το pronews.gr., ότι κάποιοι κάτοικοι απομάκρυναν συγγενείς τους από το χωριό Καστανιές του Εβρου που βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω της έκρυθμης κατάστασης!

Κάτι που παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που ομολόγησε ότι «πρόκειται για ηλικιωμένους που απομακρύνθηκαν από συγγενείς τους».!

Δεν γνωρίζουμε αν αφορά και το pronews.gr αυτή η «έρευνα», αλλά μόνο στη Τουρκία θα μπορούσαν να διωχθούν δημοσιογράφοι για τέτοιο λόγο, αν και ακόμα στην χώρα του «σουλτάνου» αυτό ίσως ήταν παρατραβηγμένο.

Σε μία χώρα, όπου το κράτος και η κρατική μηχανή πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσαν σε όλο τον πλανήτη ότι… «Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης» και δημοσίευσε το σχέδιο «Τάλως» για να πληροφορηθεί όλος ο πλανήτης ότι «η Σαντορίνη την βγάζει δεν την βγάζει» χωρίς να κατηγορηθεί κανείς κρατικός λειτουργός για fake news!

Και ουδείς κλήθηκε να απαντήσει με ποια στοιχεία εκδόθηκαν αυτές οι ανακοινώσεις και κυκλοφόρησε φυλλάδιο με το σχέδιο «Τάλως», για «αντιμετώπιση της πιθανής καταστροφής»! 

Και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε εκδότες και δημοσιογράφους, γιατί δημοσίευσαν αυτό που ο ίδιος ο δήμαρχος της Ορεστιάδας παραδέχθηκε: Οτι απομακρύνθηκαν «για καλό και για κακό», άμαχοι από τις Καστανιές!

Λες και τα παιδιά ή οι ηλικιωμένοι πρέπει να αναπνεύσουν ολόκληρη την ποσότητα χημικών που εκτοξεύονται εκατέρωθεν και έχουν κάνει αφόρητη την ατμόσφαιρα στο χωριό και πρόκειται για «προδοτική» συμπεριφορά να κάνουν κάποιοι κάτοικοι αυτό που θα έκαναν όλοι οι λογικοί άνθρωποι: Να μετακινήσουν παιδιά και ηλικιωμένους στην διπλανή πόλη!

Λες και οι Καστανιές είναι ο… θύλακας του Πάουλους στο Στάλινγκραντ και δεν έπρεπε να υποχωρήσουν τα στρατεύματα, αλλά να «λιώσουν» από τα δακρυγόνα, παιδιά και ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολούθησαν δηλώσεις-fake news κρατικών λειτουργών, οι οποίοι μίλησαν για «ψευδή δημοσιεύματα περί εντολής των αρχών για εκκένωση του χωριού Καστανιές», (ουδέποτε γράψαμε ή είδαμε δημοσιευμένο κάτι τέτοιο και απορούμε με την έκταση της διαστρέβλωσης των δημοσιευμάτων που φαίνεται ότι είναι ολόκληρη επιχείρηση «φιμώματος» ΜΜΕ και δημοσιογράφων) και το πρωί ακολούθησαν οι διώξεις κατά των ΜΜΕ.

Αν παραθέσουμε τις δηλώσεις-fake news ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες αποδείχθηκαν οικτρά ψεύδη, ενώ γνώριζαν την πραγματικότητα για μία σειρά θεμάτων που ξεκινούν από το μεταναστευτικό και φτάνουν μέχρι τον κορωνοϊό, δεν μας φτάνει ένας τόμος. Αλλά αυτά θα τα πούμε εν καιρώ.

Θέλουμε να πιστεύουμε και είμαστε βέβαιοι, ότι ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης δεν έχει γνώση και δεν έχει εμπλοκή με την υπόθεση.

Δεν είναι καλό να αντιγράφει τις μεθόδους του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είμαστε βέβαιοι ότι απλά κύκλοι, εν αγνοία του πρωθυπουργού νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλλουν λογοκρισία στα ΜΜΕ που δεν ελέγχουν, εν όψει εξελίξεων που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Εμείς παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα, χωρίς να ξέρουμε αν αφορά το περιεχόμενό του την άσκηση της ποινική δίωξη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και η εν συνεχεία εμπλοκή της Κρατικής Ασφάλειας που αναζητεί να συλλάβει εκδότες και δημοσιογράφουςαυτή την στιγμή.

Και οι αναγνώστες ας κρίνουν:

«Απομακρύνονται με ιδία πρωτοβουλία κάτοικοι από το χωριό Καστανιές στον Έβρο, λόγω της διάχυτης ανησυχίας πιθανής διάρρηξης τη νύχτα της ελληνικής άμυνας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύονται συνέχεια οι αλλοδαποί από την άλλη πλευρά των συνόρων και μέσα στη νύχτα θα πραγματοποιήσουν την τελική επίθεσή τους.

O ίδιος ο δήμαρχος, επιβεβαίωσε ότι είναι ότι δυο ηλικιωμένοι, μεταφέρθηκαν στην Ορεστιάδα από τις Καστανιές, συμπληρώνοντας βέβαια ότι δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο εκκένωσης.

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν και αυτές ενισχυθεί, αλλά οι φόβοι είναι διάχυτοι, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται παλέτες-αυτοσχέδιες πλατφόρμες γεφύρωσης και μοιράζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες στους αλλοδαπούς (η συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικίας 20-35 ετών, όπως μετέδωσε χθες πρώτο το pronews.gr).

Το ζήτημα είναι ότι ο αντικειμενικός τους στόχος είναι να μπουν απλά στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί αν δεν υπάρξει έναρξη προειδοποιητικών πυρών που θα διαλύσει τις συγκεντρώσεις και δεν ξεκαθαριστεί ότι όποιος εισέρχεται θα επιστρέφεται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία, «ακόμα και με αλεξίπτωτο» που λέει ο λόγος.

Στις Καστανιές ο φόβος των κατοίκων είναι τέτοιος που αρκετές οικογένειες στέλνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού Έβρου.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πριν λίγο προχώρησε σε δραματική δήλωση: 

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η ελληνική συνοριοφυλακή δίνουν την μάχη τους. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με όπλο παράνομους μετανάστες, Προσευχόμεθα για όλους εκείνους που δεν είναι λίγοι, που δίνουν τη μάχη υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η τοπική κοινωνία σύσσωμη συμπαρίσταται  σε όσους υπερασπίζονται τα σύνορα μας».

Δείτε στο βίντεο τι επικρατεί στην ανατολική πλευρά των Καστανέων από την πλευρά των επιτιθέμενων. Προσέξτε την λαμαρίνα που ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί για την γεφύρωση του συρματοπλέγματος την νύχτα.

Θα απελευθερωθούν πυρά; Αν διαρραγεί εντελώς η άμυνα τι θα γίνει; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα η ελληνική πλευρά, όχι μόνο στις Καστανιές, αλλά και σε άλλα σημεία του Εβρου, μεταφέρει πρόσθετες ενισχύσεις. 

Ομάδες της ΕΚΑΜ διατάχθηκαν να μεταβούν στις Καστανιές Έβρου. Νωρίτερα το απόγευμα διμοιρίες της ΥΑΤ από Θεσσαλονίκη και Αθήνα αναχώρησαν επίσης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για  4-6 διμοιρίες, που αναμένεται να προστεθούν στις υπάρχουσες 10 που υπάρχουν στο σημείο.

Ακόμη 360 στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνει αύριο στον Έβρο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεχίζοντας τη μετακίνηση προσωπικού από στρατιωτικούς σχηματισμούς της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι συγκεκριμένοι έρχονται να προστεθούν στους περίπου 300 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων δύο λόχων Καταδρομέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σήμερα σε κρίσιμα σημεία και περάσματα του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 600, συνολικά, στρατιώτες που έχουν σταλεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα φύλλα πορείας τους».

Ολα τα παραπάνω συνέβησαν και είναι γεγονότα. Και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να μεταδίδουμε την αλήθεια. Ούτε καν οι τρομοκράτες που έστειλαν απειλητική προκήρυξη για μας (χωρίς ποτέ να το διαφημίσουμε)…

πηγη pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.