ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελλάδα & ΗΠΑ: Συνεκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στο Ιόνιο

1 min read

Το καλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώνεται στο επίπεδο της συνεργασίας που εξελίσσεται με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιο με τη συμμετοχή και αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Η διακλαδική συμμαχική δράση με την επωνυμία «Neptune Strike 2022.2», που ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Από αυτή την άσκηση φάνηκε και η ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με δεδομένη την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Η συνεκπαίδευση έγινε με τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου«USS George H.W. Bush», γεγονός που κατέδειξε την υψηλή ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την διοίκηση και τον έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ και του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Στην «Neptune Strike 2022.2» οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τέσσερα αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο Fantom και είχαν και στην διάθεσή τους το Control Reporting Center της Πάρνηθας για την καθοδήγηση μαχητικών αεροσκαφών F-18 του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.