ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτοξεύτηκε πύραυλος από S-300 κατά ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη Συρία – Απλώνεται η σύγκρουση

1 min read

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια συστοιχία ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου S-300 στη Συρία εκτόξευσε τουλάχιστον έναν πύραυλο εδάφους – αέρος σε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Channel 13.

Αν και δεν διευκρινίστηκε το ποιος έδωσε την εντολή για την εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου, εντούτοις είναι ευρέως γνωστό ότι η Μόσχα ελέγχει την επιχειρησιακή λειτουργία των S-300 που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, γι’ αυτό και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό μέχρι τώρα με τις αντίστοιχες ρωσικές συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας που είναι εγκατεστημένες τόσο στη ναυτική βάση του Tartus όσο και στην αεροπορική βάση της Khmeimim.

Τι λένε οι Ισραηλινοί για το περιστατικό

Το ισραηλινό Channel 13 ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στις 16 Μαΐου ότι οι «ρωσικοί» S-300 προχώρησαν σε «αντίποινα» κατά ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, τα οποία είχαν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, το ρωσικό κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, που υπάγεται στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι τα ισραηλινά μαχητικά τύπου F-16 εκτόξευσαν περίπου 22 πυραύλους στις 13 Μαΐου με στόχο ένα «επιστημονικό ερευνητικό κέντρο» στη πόλη Masyaf και στο λιμάνι Baniyas, ενώ όπως είθισται, οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές δεν σχολίασαν τις παραπάνω αναφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015, υπάρχει ένας μηχανισμός αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ των ισραηλινών και ρωσικών δυνάμεων σχετικά με τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς στη Συρία. Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Ρωσία εκ των προτέρων για τις αποστολές του και, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο δεν αναχαιτίζουν τα μαχητικά ή τους πυραύλους τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.