ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτόξευση των τιμών παγκοσμίως θα προκαλούσε η πλήρης απαγόρευση εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου

1 min read

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι τυχόν κυρώσεις με τις οποίες θα επιβαλλόταν πλήρης απαγόρευση στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, θα οδηγούσαν στην «εκτόξευση των τιμών παγκοσμίως, κάτι που θα έπληττε τις ΗΠΑ και τους δημοκρατικούς συμμάχους τους».

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Γέλεν είπε ότι ελπίζει οι πετρελαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ και αλλού «να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά τους επόμενους έξι μήνες –χάρη και στο δέλεαρ των υψηλότερων τιμών. Αυτό θα επέτρεπε να επιβληθούν σκληρότεροι περιορισμοί στο ρωσικό πετρέλαιο».

Η Γέλεν σχολίασε ακόμα ότι η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη θα έχει «τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην Ουκρανία και πέρα από αυτήν».

Πρόσθεσε ότι η αυξανόμενη τιμή της ενέργειας, του μετάλλου, του σιταριού και του καλαμποκιού που παράγουν η Ρωσία και η Ουκρανία «θα κλιμακώσει επίσης τις πληθωριστικές πιέσεις».

Αναφορικά με το πώς η σύγκρουση επηρεάζει τους Αμερικανούς στο εσωτερικό, είπε: «Οι κυρώσεις που επιβάλαμε στη Ρωσία ανεβάζουν την τιμή της ενέργειας. Είναι ένα τίμημα που είναι σημαντικό να πληρωθεί για να τιμωρηθεί η Ρωσία για ό,τι κάνει στην Ουκρανία».

Δημοσίευση στα Social Media