ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ – Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία στο αεροδρόμιο

1 min read

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία, στο Χονγκ Κονγκ που έκανε χρήση πιπεριού για να απωθήσει το πλήθος

Η αερολιμενική αρχή του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι λειτουργίες του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης έχουν «σοβαρά διαταραχτεί» από μια δημόσια συγκέντρωση, καθώς η αστυνομία επενέβη χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού ενάντια στους διαδηλωτές εν μέσω νέων συγκρούσεων που σημειώνονται σήμερα το βράδυ.

Στην ανακοίνωσή του η αερολιμενική αρχή ανέφερε ότι μια συγκέντρωση διαδηλωτών μπλόκαρε την είσοδο στα σημεία περιορισμένης πρόσβασης του αεροδρομίου, εμποδίζοντας τους επιβάτες να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων. Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία, που έκανε χρήση πιπεριού για να απωθήσει το πλήθος.

Ένας δημοσιογράφος από την κινεζική εφημερίδα Global Times κρατήθηκε από διαδηλωτές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ σήμερα, διεσώθη, ωστόσο, από την αστυνομία, έγινε γνωστό από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας.

«Ο δημοσιογράφος των GT Φου Γκουοχάο διεσώθη από την αστυνομία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Υποβάλλεται σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί η κατάσταση των τραυμάτων του» εξήγησε ο Χου Χιτζίν σε ένα tweet.

Η Global Times εκδίδεται από την People’s Daily του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Σε ένα μήνυμα που έστειλε νωρίτερα στο Twitter, ο Χου σύναψε ένα βίντεο, όπου κατήγγειλε ότι διαδηλωτές είχαν δέσει τον Φου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μοριστάουν στο Νιου Τζέρσεϊ, τόνισε ότι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ είναι περίπλοκη και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά για όλους, και για την Κίνα και για «την ελευθερία», χωρίς κανένας να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί.

«Το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση – πολύ δύσκολη», είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους. «Θα δούμε τι θα συμβεί». «Είναι περίπλοκη κατάσταση. Πιστεύω ότι θα λυθεί, και ελπίζω ότι θα λυθεί, προς όφελος της ελευθερίας. Ελπίζω να λυθεί προς όφελος όλων, και προς όφελος της Κίνας», είπε. «Ελπίζω ότι θα επιλυθεί ειρηνικά. Ελπίζω να μην τραυματιστεί κανείς. Ελπίζω να μην σκοτωθεί κανείς».

Μοιράσου το άρθρο μέσω:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.