ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκθεση – βόμβα για «όργιο» 66 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ

1 min read

Πού κατευθύνεται το ποσό και τι θα σημάνει για το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης

Όργιο ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ στην οικονομική διαχείριση της ΕΡΤ αποκαλύπτει εσωτερική έκθεση στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το ποσό αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες της Super League που ανέρχονται σε 42,5 εκατ ευρώ και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προηγούμενη κυβέρνηση ενέκρινε επιπλέον συμφωνίες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ενδεχομένως ΟΦΗ, ύψους 23,5 εκατ. ευρώ, που τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,

Σύμφωνα με την έκθεση, για 25 ταινίες του Τζέιμς Μποντ η ΕΡΤ καταβάλλει 153.000 ευρώ, δηλαδή κάτι λιγότερο από όσα θα καταβάλλει για τον Ασπρόπυργο ή τη Νίκη Βόλου, ενώ για όλο το Copa America δίνει 250.000 ευρώ, περίπου 7 φορές λιγότερα από όσα δεσμεύτηκε να πληρώσει για την πρωταθλήτρια της Football League, που φέτος ήταν η ομάδα του Βόλου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στις 5 Ιουλίου, εγκρίθηκαν τα ποσά αυτά με προεκλογική και ψηφοθηρική διάθεση.

Στα γενικότερα συμπεράσματά της, η έκθεση χαρακτηρίζει τις δεσμεύσεις «στρατηγικά υπερβολικές» για την ΕΡΤ ενώ ο συντάκτης αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εγερθεί ζήτημα νομιμότητας ορισμένων τουλάχιστον προβλέψεων του Προσυμφώνου, από την άποψη του ευρωπαϊκού δικαίου, κυρίως όσον αφορά το δίκαιο των κρατικών ενισχύσεων.

Οι ίδιοι οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για «ηλίθιο» σκεπτικό που είναι και αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει, η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει, με βάση το προσύμφωνο, να δείχνει 18 αγώνες την εβδομάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.