ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκθεση του ΟΗΕ: «Το Idlib είναι η πύλη προς την Τουρκία για το ISIS»

1 min read

Διεθνές ξεγύμν@μα της Τουρκίας: Πύλη τρομοκρατών του Ι.Κ. και της Αλ Κάιντα

  • Στην έκθεση που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση των «παγκόσμιων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σχολιάστηκε ότι το Idlib στα βόρεια της Συρίας είναι η «πύλη» για το ISIS στην Τουρκία.

Η έκθεση των 22 σελίδων ισχυρίζεται ότι ο Ουιγούροι, οι Τούρκοι και άλλοι πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας που ζουν στην Τουρκία αποτελούν σημαντικό πόρο για την στρατολόγηση μαχητών σε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

  • Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής (VOA), η έκθεση περιελάμβανε την εκτίμηση ότι το Idlib εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική τοποθεσία για τα μέλη του ISIS και τις οικογένειές τους, καθώς και τις πληροφορίες ότι η Τουρκία έχει συλλάβει ορισμένους μαχητές του ISIS που παραβίασαν τα σύνορα από τον νομό της Αντιόχειας (Χατάϊ). Σημειώθηκε ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα εργάζονται σκληρά για να ενσωματώσουν ανθρώπους από τις λεγόμενες τουρκικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας που ζουν στην Τουρκία.

Μεταξύ των αξιολογήσεων της έκθεσης είναι επίσης ότι οι απειλές που συνιστούν το ISIS, η Αλ Κάιντα και οι συνδεδεμένες με τις οργανώσεις αυτές δομές έχουν αποκτήσει συνέχεια και ότι αυτές οι απειλές έχουν αυξηθεί στο μέγιστο σε ορισμένες περιοχές.

Στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναφέρει ότι ειδικά η Δυτική και η Ανατολική Αφρική αποτελούν στόχο και των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι οι ριζοσπαστικές τρομοκρατικές οργανώσεις αυξάνουν τις δραστηριότητές τους για την πρόσληψη μαχητών, η κατάσταση αντιστρέφεται σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σύγκρουση.

  • Υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα χιλιάδες ριζοσπάστες ισλαμιστές μαχητές στο Idlib, η έκθεση σημείωσε ότι το ISIS κατέφυγε στην τακτική του «ανταρτικού πολέμου» σε ορισμένα μέρη της Συρίας για να ανακτήσει τις πολεμικές του ικανότητες.

Σύμφωνα με το δημοσ΄’ιευμα της Φωνής της Αμερικής, η έκθεση περιλαμβάνει εκτιμήσεις ότι ριζοσπαστικές ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στο Τουρκμενιστάν αυξάνουν τον αριθμό των μαχητών καθημερινά και ότι αυτές οι δυνάμεις οργανώνονται για να χρησιμοποιηθούν στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ahvalnews.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.