ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων καταγγέλλει η Μόσχα VIDEOS

1 min read

Με τον πόλεμο να μαίνεται αδιάκοπα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε πως ο ουκρανικός στρατός σκότωσε σκοπίμως αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «εκ προθέσεως και μεθοδική δολοφονία περισσότερων από δέκα ακινητοποιημένων Ρώσων στρατιωτών», με «άμεσους πυροβολισμούς στο κεφάλι», που δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως «τραγική εξαίρεση» στο πλαίσιο «της υποτιθέμενης γενικής τήρησης των δικαιωμάτων των αιχμαλώτων πολέμου από το καθεστώς του Κιέβου».

Σύμφωνα πάντα με τη Μόσχα, την ίδια ώρα οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν παραδοθεί, κρατούνται σύμφωνα με όλους τους κανόνες της Σύμβασης της Γενεύης.

Το ρωσικό Υπουργείο υποστήριξε πως αυτή η βάναυση δολοφονία δεν είναι το πρώτο και το μοναδικό έγκλημα πολέμου, αλλά πως αποτελεί κοινή πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η οποία υποστηρίζεται ενεργά από το καθεστώς του Κιέβου, ενώ οι δυτικοί σύμμαχοί του δεν το βλέπουν καν. 

Μάλιστα, στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο που φέρεται να δείχνει Ουκρανούς μαχητές να πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες πεσμένους στο έδαφος, οι οποίοι έχουν παραδοθεί. Σύμφωνα με τον Βαλέρι Φαντέγιεφ, πρόεδρο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου (HRC) το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μακεγιέφκα.

Ο Φαντέγιεφ χαρακτήρισε το συμβάν ως επιδεικτικό και προκλητικό έγκλημα, τονίζοντας ότι θα απαιτήσει διεθνή έρευνα. Το εν λόγω βίντεο θα σταλεί στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή Αμνηστία, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλους οργανισμούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.