Πε. Οκτ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικές φάλαγγες κυκλώνουν την Σύρτη και την αλ Τζούφρα στην Λιβύη – «Στα τείχη» οι Ρώσοι της Wagner

1 min read

Δύο φάλαγγες με τουρκικά ΤΟΜΑ και αρματοφορείς που μεταφέρουν άρματα μάχης Μ60 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina των 155 χλστ., καθώς και κινητά αντιαεροπορικά συστήματα κατευθύνονται προς την παραλιακή πόλη Σύρτη και μία τρίτη φάλαγγα με ελαφρύτερη σύνθεση, καθώς δεν διακρίνονται άρματα μάχης, κατευθύνεται προς την αεροπορική βάση αλ Τζούφρα.

Ηδη στις περιοχές Αλ Βέσκα, Αμπού Γκρέιν και Μπουβαϊράτ-Χάσον, κοντά στη Σύρτη, διακρίνονται οι τουρκικές φάλαγγες που πλαισιώνονται από Τουρκμένους και άλλους ισλαμιστές μισθοφόρους.

Δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης “G” πλέουν στα ανοικτά, βορειοδυτικά της Σύρτης.

Ο διοικητής της επιχείρησης Ιμπραήμ Μπιτμάλ, Λίβυος τουρκικής καταγωγής, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης.

Απέναντί τους βρίσκονται οι Ρώσοι εθελοντές μαχητές του σώματος Wagner, ενώ τουλάχιστον ένα ελικοπτεροφόρο (LPD) Mistral του αιγυπτιακού Ναυτικού βρίσκεται στα όρια των χωρικών υδάτων των δύο χωρών, έμφορτα με πεζοναύτες. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και τουλάχιστον δύο αεροπορικές βάσεις στην Αίγυπτο, μία από τις οποίες φιλοξενεί τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Βεγγάζης επέτρεψε και πάλι τις εξαγωγές πετρελαίου που είχαν παύσει πριν έξι μήνες με εντολή του στρατάρχη Χ.Χαφτάρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.