ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ- Τεράστια επιτυχία ξένων υπηρεσιών: Hχητικό με τα σχέδια εισβολής της Κίνας στην Ταιβάν – Τί δυνάμεις κινητοποιούν

1 min read

Στην δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό που προέρχεται από μια μυστική κινεζική στρατιωτική συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων που συζητούν τα σχέδια εισβολής στην Ταϊβάν και την ήττα των αμερικανικών δυνάμεων.

Η συνάντηση έγινε στις 14 Μαΐου ήταν μια άκρως απόρρητη συνάντηση για το σχέδιο Πολεμικής Κινητοποίησης του PLA και της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Το βίντεο πλέον έχει διαρρεύσει και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες και με αγγλικούς υπότιτλους. Έχει σχεδόν αποκλειστεί το ενδεχόμενο το ηχητικό να είναι ψεύτικο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ευνόητους λόγους δείχνει η Ινδία καθώς το θέμα βρίσκεται αρκετά ψηλά στα ινδικά ΜΜΕ.

Το ηχητικό απόσπασμα διάρκειας 57 λεπτών διέρρευσε στο διαδίκτυο από την Jennifer Zeng, μια Κινέζα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα(!).

Είναι φανερό πως πίσω από την διαρροή βρίσκονται ξένες υπηρεσίες. Είναι επίσης πως γι αυτό υπάρχει αυξανόμενη αμερικανική κινητοποίηση τον τελευταίο καιρό.

“Mετάβαση σε καθεστώτος πολέμου”

Το εκρηκτικό βίντεο τιτλοφορείται: «Συνάντηση πολεμικής κινητοποίησης της PLA και της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ» και χαρακτηρίζεται ως «άκρως απόρρητη ηχογράφηση».

Στο βίντεο/ηχητικό οι αξιωματούχοι και οι Διοικητές ακούγονται να λένε ότι «θα εφαρμόσουν αποφασιστικά τις εντολές της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, του Προέδρου Σι και θα ολοκληρώσουν αποφασιστικά την αποστολή του Γκουανγκντόνγκ για να εξασφαλίσουν πόρους για την επίτευξη μιας στρατηγικής και αποφασιστικής νίκης».

Οι αξιωματούχοι συζητούν τη “μετάβαση σε καθεστώτος πολέμου” σχετικά με τον στρατιωτικό σχεδιασμό και την κινητοποίηση κατά της Ταϊβάν.

«Δεν θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο, να συντρίψουμε την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τις επιβουλές ισχυρών εχθρών και να υπερασπιστούμε αποφασιστικά την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ποιοι συμμετείχαν στην συνάντηση

Την περασμένη εβδομάδα, ανταποκρινόμενη στην οδηγία της «Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κρατικού Συμβουλίου» στο Πεκίνο σχετικά με τη «μετάβαση σε ένα σύστημα πολεμικής περιόδου», πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματικοί της Στρατιωτικής Περιφέρειας Γκουανγκντόνγκ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Νότιας Διοίκησης και οι ανώτεροι αξιωματικοί της διοίκησης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ και η περιφερειακή επιτροπή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εξής:

  • Υποστράτηγος Zhou He, Διοικητής της Στρατιωτικής Περιφέρειας Guangdong
  • Υποστράτηγος Huang Shan-chun, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Επαρχιακής Κομματικής Επιτροπής του Guangdong και Πολιτικός Επίτροπος της Επαρχιακής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
  • Li Xi, Γραμματέας της Επαρχιακής Κομματικής Επιτροπής του Γκουανγκντόνγκ.
  • Wang Wei-zhong, Αναπληρωτής Γραμματέας της Επαρχιακής Κομματικής Επιτροπής του Γκουανγκντόνγκ και Κυβερνήτης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.
  • Zhang Hu, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Επαρχιακής Κομματικής Επιτροπής του Γκουανγκντόνγκ, Γραμματέας της Πολιτικής, Νομικής Επιτροπής και Εκτελεστικός Αντικυβερνήτης της Επαρχιακής Κυβέρνησης.
  • και Wang Zhi-zhong, Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Επαρχιακής Κυβέρνησης του Γκουανγκντόνγκ και Γραμματέας της Κομματικής Επιτροπής του Επαρχιακού Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας.

Επικεντρώθηκαν σε τρεις τομείς:

  • Δημιουργία συστήματος διοίκησης και ελέγχου κοινής στρατιωτικής-πολιτικής κινητοποίησης
  • Καθιέρωση διαδικασιών εν καιρώ πολέμου
  • Προετοιμασία για διοίκηση και έλεγχο εν καιρώ πολέμου

Οι κύριοι στρατιωτικοί αντικειμενικοί στόχοι είναι να «συντρίψουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν» και να εξασφαλίσουν τη νίκη σε «μια αποφασιστική μάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

«Είναι απαραίτητος ο συντονισμός των δύο κατευθύνσεων του Στενού της Ταϊβάν και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, των δύο τομέων ναυτικής και χερσαίας προστασίας και η εστίαση σε συνεκτικούς πόρους για τη διασφάλιση της κατεύθυνσης του στενού της Ταϊβάν.

Το πολεμικό σχέδιο της Κίνας – Τί δυνάμεις κινητοποιεί

Στο ηχητικό, οι κινέζοι αξιωματούχοι μιλούν για την κινητοποίηση των εξής δυνάμεων:

  1. Αναφέρoυν λεπτομερώς την «κινητοποίηση» σε έξι μεγάλες πόλεις στο Δέλτα του ποταμού Περλ και την κύρια ανάπτυξη της 74ης Ομάδας Στρατού ως «βασική υποστήριξη».
  2. 1.358 μονάδες διαφόρων τύπων με σύνολο 140.000 ατόμων. 953 πλοία, 1.653 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 20 τερματικοί σταθμοί αεροδρομίου. 6 ναυπηγεία, 14 κέντρα κινητοποίησης έκτακτης ανάγκης. αποθήκες σιτηρών και λαδιού, τράπεζα αίματος νοσοκομείων κ.λπ.
  3. 15.500 στρατιωτικούς ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
  4. 64 εμπορικά πλοία RO-RO 10.000 τόνων, 38 αεροσκάφη, 588 τρένα και 19 αστικές εγκαταστάσεις,  συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων και αποβάθρες, ως μέρος του σχεδίου κινητοποίησης, προκειμένου να «προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για την αποφασιστική μάχη στο στενό της Ταϊβάν».
  5. «Όσον αφορά την εστίαση της κινητοποίησης, πρέπει να συντονίσουμε τις δύο περιοχές του Στενού της Ταϊβάν και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας», ακούγεται να λέει ο διοικητής.
  6. Η συζήτηση αποκαλύπτει επίσης ότι οι διοικητές είναι έτοιμοι να αναπτύξουν δορυφορικό τηλέφωνο Tiantong-1 για κινητές επικοινωνίες.
  7. Στο βίντεο, οι διοικητές σχεδιάζουν να «κινητοποιήσουν κινεζικές και υπερπόντιες κινεζικές οργανώσεις για να συμμετάσχουν ενεργά στην υποστήριξη» των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
  8. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια «Ταξιαρχία Πεζοναυτών» για την “ναυτική άμυνα” με επίκεντρο την «περιοχή του δέλτα του ποταμού Περλ για την αποφυγή του χάους».
  9. Θα κινητοποιηθούν όλα τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία, εγχώρια και διεθνή, και οι πολιτικοί παράγοντες επιρροής που το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καλλιεργήσει στη Δύση για να υποστηρίξει τον επερχόμενο πόλεμό του στην Ασία. Για παράδειγμα:

Κινέζοι στο εξωτερικό, κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, Belt and Road (Δρόμος του Μεταξιού), κάλυψη του στρατού από τον λαό, υποστήριξη του στρατού από τον λαό, μηχανήματα και τσιπ υψηλής τεχνολογίας, ειδικά υλικά, λάδι, σιτηρά και ορυκτά και άλλα στρατηγικά υλικά, στόχος να σπάσει η συμμαχία ΗΠΑ-Δύσης εν καιρώ πολέμου.

Εφαρμόστε τα διδάγματα του COVID-19”

Η Κίνα σκοπεύει να εφαρμόσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 για την κινητοποίηση και τον έλεγχο του πληθυσμού της για την επίτευξη των στόχων εν καιρώ πολέμου.

«Μετατρέψτε την εμπειρία και την πρακτική της πρόληψης και ελέγχου της νέας επιδημίας του κορωνοϊού τα προηγούμενα χρόνια σε μέτρα κοινωνικής πρόληψης και ελέγχου κατά τη διάρκεια του πολέμου, για να διασφαλιστεί ότι η παραγωγή και η ζωή των ανθρώπων είναι εύρυθμη, η συνολική κοινωνική κατάσταση είναι σταθερή και να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον και συνθήκες για μια στρατηγική νίκη» ανέφεραν οι Κινέζοι αξιωματούχοι.

Περιεχόμενα των διαλόγων

1. Three Tasks & Suggestions for Normal to War Transition: 0:00
2. Proposal to Accomplish the Mission of Securing resources and Ensuring Strategic Victory: 2:37

3. Deployment Decision of the Governor and the Secretary of the Provincial Party Committee: 4:06
4. Mobilization Focus: Coordinating the Taiwan Strait and the South China Sea: 5:42

5. Command Structure, Operational Decision-making Mechanism, And Four Information And Communication Links: 9:14
6. Types and Quantities of Mobilization Tasks in Guangdong Province: 14:46
7. Mobilization Modes, Tasks and Progress: 18:48

8. The Coordination of National Strategic Resources: 22:55
9. Recruitment: 24:13
10. Maritime Support and Ship Retrofitting: 27:31
11. Shipboard Personnel Recruitment and Deployment: 29:27
12. Mobilization of Drones, Unmanned Boats, and Other High-tech Equipment: 32:31

13. Cyber Attacks and Network Protection: 34:11
14. Space Support: 35:39
15. Overseas Mobilization: 38:27
16. Strengthen the Big-Picture Awareness, Take Advantage of Comprehensive Advantage, and Resolutely Complete the Task: 39:41
17. Ground Defensive Operations: 42:44

18. Two Options of the Usage of Other Assigned Forces: 46:12
19. Three Principles of Defensive Operations and a Comparison of the Two Options For the Use of The Assigned Forces: 48:17
20. Defense of Nuclear Power Plants and High-risk, Sensitive Targets: 52:09

21. Strengthening Political Field Protection and Taking Full Advantage of the People’s War: 53:40
22. The Commander’s Decision On Defensive Operations: 54:56

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.