ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην Αφρίν – Τάσσονται απέναντι στους Τούρκους

1 min read

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την συμφωνία των Κούρδων του YPG με την συριακή κυβέρνηση της Δαμασκού και ήδη δυνάμεις της συριακής Εθνοφυλακής εισήλθαν στην πόλη της Αφρίν

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές η συριακή φάλαγγα ξεκίνησε από το Χαλέπι και πριν λίγο έφτασε στην μαρτυρική πόλη.

Άμεσα θα ταχθούν απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις και η Άγκυρα θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κλιμακώσει την εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή επιτιθέμενη εναντίον των συριακών στρατευμάτων.

Πάντως επί της ουσίας από την αρχή η Άγκυρα επιθυμούσε να αναλάβει τον έλεγχο των κουρδικών καντονιών η Δαμασκός καθώς αυτό θα απέκλειε την περίπτωση μιας ίδρυσης ενός κουρδικού κράτους.

Όπως αναφέρουν οι Κούρδοι του  The Movement for a Democratic Society (TEV-DEM) που είναι ο κυβερνών συνασπισμός της Northern Syrian Federation οι Τούρκοι ελέγχουν μόλις το 8% της καντονιού του Αφριν.

Το καντόνι της Αφρίν είναι το δυτικότερο εκ των τριών κουρδικών περιοχών οι οποίες όλες μαζί αποτελούν την Ροτζάβα.

Πριν μερικές ώρες το συριακό δίκτυο μετέδιδε ότι «οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) – ευρύτερη δύναμη στην οποία ανήκουν οι κουρδικές YPG – και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Αφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων.

Το SDF και η συριακή κυβέρνηση έφτασαν σε συμφωνία. Συριακά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στην Αφρίν» ανέφερε ο Sheikho Bilo του πολιτικού φορέα PYD των Κούρδων στην Συρία.

«Η συμφωνία αφορά την προστασία των συνόρων και είναι αποκλειστικά στρατιωτική» συνέχισε ο  Bilo.

Την συμφωνία προκειμένου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην περιοχή της Αφρίν και να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων, επιβεβαίωσε αργότερα σήμερα και ακόμη ένας Κούρδος αξιωματούχος ο Μπάντραν Τζία Κουρντ, σύμβουλος της κουρδικής διοίκησης στη βόρεια Συρία, ο οποίος δήλωσε ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν κατά μήκος συνοριακών θέσεων και ενδεχομένως θα εισέλθουν στην περιοχή εντός των επόμενων δύο ημερών

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.