ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτο: Στους 128 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ

1 min read

Ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε την Παρασκευή το πρωί από κορωνοϊό αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 128.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ κατέληξε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Στα 2.463 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα,  στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη το απόγευμα. Τα νέα κρούσματα είναι 55 και τα περισσότερα αφορούν υγειονομικές δομές.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα βρούμε ησυχία» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Παράλληλα ανέφερε πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τοποθετήθηκε για τη χρήση μάσκας. Συστείνεται σε κλειστούς χώρους όπως ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και το βασικό είναι «να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τη μύτη, τα μάτια και το πρόσωπό μας».

Σταδιακά θα αρχίσουν τα τακτικά χειρουργεία. «Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει. Πρέπει να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του ιού», τόνισε.

Παράταση καραντίνας σε Νέα Σμύρνη – Τέλος καραντίνας στη Μεσοποταμία

«Nέα κρούσματα θα έχουμε και θανάτους. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε. Πετύχαμε νίκες αλλά οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα γίνει τον Μάιο και τον Ιούνιο», είπε.

«Βασικό μας μέλημα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής», τόνισε.

Ένα τμήμα του οικισμού Νέας Σμύρνης στη Λάρισα θα μείνει σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου. «Είναι καθαρά προληπτικό μέτρο, αφού τα 115 δείγματα ήταν όλα αρνητικά», είπε.

Από την το Σάββατο ανοίγουν όλες οι υπαίθριες αγορές στη Θεσσαλία.

Επίσης την Παρασκευή ολοκληρώνεται η καραντίνα στη δημοτική κοινότητα Μεσοποταμίας. «Να τους ευχηθούμε να μην αντιμετωπίσουν ποτέ ξανά τέτοιες καταστάσεις», σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όποιος μπαίνει στην Ελλάδα ελέγχεται. Τον τελευταίο μήνα έχουν εξεταστεί 2.228 άτομα από πτήσεις από το εξωτερικό.

«Έχουμε καθημερινά στραμμένη την προσοχή μας στην Ερμιονίδα» είπε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.