ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ- Ρωσικός πυραυλικός “τυφώνας”: Οι Ουκρανοί χάνουν τον άξονα Seversk- Soledar-Artemovsk – Θρύψαλα η αμυντική τους διάταξη (vid)

1 min read

Ραγδαία είναι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονέτσκ για τους Ουκρανούς οι οποίοι δίνουν τιτάνιες μάχες προκειμένου να συγκρατήσουν τις πολυάριθμες ρωσικές δυνάμεις σε Seversk και Bakhmut.

Οι Ρώσοι κατάφεραν με ένα πυραυλικό μπαράζ να σπάσουν την αμυντική διάταξη των Ουκρανών στο Seversk. Πλέον ξεκινούν την τελική επίθεση για την κατάληψη της πόλης. Ήδη συγκεντρώνονται για τον σκοπό αυτό  επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή Belogorovka.

Η κατάσταση δεν είναι καλή για τους Ουκρανούς ούτε και προς την περιοχή του Bakhmut με τους Ρώσους να καταλαμβάνουν περιοχές “κλειδιά”.

Οι Ουκρανοί χάνουν ολόκληρη την πρώτη γραμμή άμυνας και συγκεκριμένα τον άξονα Seversk, Soledar και Artemovsk (Bakhmut). Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε διαταγή να ενισχυθεί η δεύτερη γραμμή άμυνας σε Slavyansk – Kramatorsk – Konstantinovka.

Τραυματίστηκε ο αρχηγός της οργάνωσης Gonor

Δυνάμεις των Ουκρανών δέχτηκαν επίθεση με περίπου 40 ρουκέτες στο Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο αρχηγός της οργάνωσης «Gonor», Φιλιμόνοφ , σώθηκε από θαύμα και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς είχε τραύματα.

«Ο Φιλιμόνοφ αμέσως μετά τον τραυματισμό σκέφτηκε ότι του κόπηκαν το πόδι και το χέρι.

Ο συνάδελφός του με το διακριτικό κλήσης «Predator» δέχθηκε 3 τραύματα, αλλά ήταν πιο σοβαρά από του Φιλιμόνοφ».

Ο Butusov, κρυμμένος κάτω από το αυτοκίνητο, κατάφερε να ανοίξει την κάμερα και να καταγράψει τις τελευταίες 5 αφίξεις ρουκετών” αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Ξεκινά η τελική επίθεση στο Seversk – Υπό ρωσικό έλεγχο η Grigorovka 

Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τον οικισμό Grigorovka μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) Vitaly Kiselev.

«Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να εκδιώξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το χωριό Grigorovka κοντά στο Seversk (DPR), όπου βρισκόταν η πρώτη γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο οικισμός Grigorovka καταλήφθηκε από τις μονάδες μας.

Υπήρχε μια πολύ μεγάλη οχυρωμένη περιοχή, αλλά την πήραν οι μονάδες μας. Διώξαμε τους Ουκρανούς.

Επιπλέον, χτυπήθηκαν με τέτοια ταχύτητα και με τέτοιες απώλειες που δεν γράφουν καν για αυτό στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης», είπε ο Kiselev επιβεβαιώνοντας τις χτεσινές πληροφορίες του

Είχαμε σημειώσει πως οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με τον βοηθό του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών του Λουγκάνσκ, πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση με στόχο μεγάλη συγκέντρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα της πόλης Seversk.

Ο Kiselev σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα των πυραυλικών κτυπημάτων, οι ουκρανικοί Ένοπλοι σχηματισμοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Πηγή WarNews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.