ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτο Ρωσικό Su-34 με πυραύλους αέρος-επιφανείας Kh-35U πάνω από την Αν. Μεσόγειο;

1 min read

Μια φωτογραφία από ένα ρωσικό Su-34 που επιχειρεί από την ρωσική βάση στην Συρία εξοπλισμένο με αντιπλοικούς πυραύλους Kh-35U κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για την πιθανή εξέλιξη μιας αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης στην Συρία δεδομένων των ρωσικών απειλών για αντίποινα.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “The Aviationist”,  ο Σύρος πολίτης Wael Al Russi δημοσίευσε μια φωτογραφία από την Συρία, όπου απεικονίζεται ένα αεροσκάφος Su-34 να ίπταται σε σχετικά χαμηλό ύψος πάνω από την παραθαλάσσια πόλη της Ταρτούς και να φέρει κάτω από τις πτέρυγες του, δύο αντιπλοικούς πυραύλους Kh-35U.

Οι πύραυλοι αυτοί βάρους 670 κιλών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί με εμβέλεια 260 χλμ, ενεργό ερευνητή ραντάρ εμβέλειας 50 χλμ και πολεμική κεφαλή 145 κιλών, μπορούν να ίπτανται σε χαμηλό ύψος 10-15 μέτρα με υψηλή υποηχητική ταχύτητα 0,8-0,85 Mach.




Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αναφορές σε αγγλόφωνες και ρωσικές ιστοσελίδες σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά αεροσκάφη εξοπλισμένα με αντιπλοικούς πυραύλους πέταξαν κοντά στο αμερικανικό καταδρομικό U.S.S. Donald Cook (DDG-75) το οποίο πλέει πλησίον των ακτών της Συρίας μετά την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα προάστιο της Δαμασκού.

 

Σε ερώτηση που τέθηκε στον εκπρόσωπο του Αμερικανικού Ναυτικού  ο Πλωτάρχης Bill Speaks απάντησε ότι, «Υπάρχουν στοιχεία της υπόθεσης αυτής που δεν είναι αληθινά», χωρίς όμως να διαψεύδει πλήρως την είδηση.  Πάντως ανάλογη παρενόχληση υπήρξε στην γαλλική φρεγάτα Aquitaine (D 650) πάνω από την οποία πέταξε προκλητικά ρωσικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από την βάση στην Συρία.



Αν και δεν υπάρχει άμεσα τρόπος να επαληθευτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία το ενδεχόμενο τα ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία να είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Kh-35U δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί, το ζήτημα είναι εαν η ρωσική ηγεσία είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει κατα των αμερικανικών πλοίων που ενδεχομένως θα εκτοξεύσουν τους πυραύλους κατα των στόχων της Συριακής κυβέρνησης όπως έχει δηλώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τράμπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.