Δε. Νοέ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το πρώτο τουρκικό κομβόι στα σύνορα με Συρία – Οι Κούρδοι ζητούν βοήθεια από Μόσχα & Δαμασκό

1 min read

Μεγάλο κομβόι με μεταφορείς αρμάτων μάχης που μετέφεραν μία ίλη αρμάτων μάχης Μ60Τ με ενσωματωμένο ενεργό αντιπυραυλικό σύστημα, ΤΟΜΑ AIFV με πυροβόλο των 25 χλστ., TOΜΠ Cobra, αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ110Α3 και φορτηγά οχήματα έμφορτα με προσωπικό, προωθούνται αυτή την στιγμή στο Ακτσακαλέ, στα σύνορα με Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που παρακολουθεί πολύ στενά την τουρκική επιχείρηση και λαμβάνει πληροφορίες από πληθώρα πηγών.

Τα περισσότερα στοιχεία είναι οργανικά ενταγμένα στην 20ή Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της Σανλιούρφα.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι μονάδες αυτές θα μπουν «ίσως και απόψε το βράδυ» στο συριακό έδαφος.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος 500 άτομα προσωπικό, αρκετοί από τους οποίους είναι «προσκυνημένοι» Κούρδοι. Η όλη άσκηση υποστηρίχθηκε από βαρύ τουρκικό πυροβολικό.

Φαίνεται ότι οι φιλότουρκοι Κούρδοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη.

Oι Κούρδοι του YPG απέναντι στην αμερικανική ανακολουθία (άλλοι την χαρακτηρίζουν «αναξιοπιστία») ζητούν πλέον την υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης και της… Ρωσίας.

Συγκεκριμένα πριν λίγο, Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πλέον στην διάθεση της Μόσχας και της Δαμασκού για να ξεκινήσουμε συνομιλίες, σε περίπτωση πλήρους απόσυρσης των Αμερικανικών Δυνάμεων από την Συρία!» 

Ο Muzaffer Senel, επίκουρος καθηγητής πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Şehir της Κων/πολης, συμφώνησε ότι «Οι κουρδικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να βρουν μια νέα συμμαχία με Μόσχα και Τεχεράνη μετά από αποχώρηση των ΗΠΑ και την εισβολή από την Τουρκία».

«Η μετατόπιση της πολιτικής της Ουάσινγκτον πιθανότατα θα καλωσοριστεί από τη Ρωσία και το Ιράν», δήλωσε ο  Senel, τονίζοντας στην συνέχεια ότι «είναι μια ευκαιρία για να αναλάβουν οι δύο χώρες ολόκληρη τη Συρία υπό τον έλεγχό τους» σημείωσε.

Προπαγανδιστικό βίντεο του τουρκικού Στρατού για την επικείμενη(;) εισβολή στη Συρία

Ενέκρινε και… η Βουλή

Την ίδια ώρα η Βουλή της Τουρκίας ενέκρινε το αίτημα για επέκταση της εντολής για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση τη Δευτέρα, καθώς η έγκριση που είχε δώσει η Βουλή ήταν για στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 30 Οκτωβρίου 2018 έως τις 30 Οκτωβρίου 2019.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ήδη είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Τρίτη ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες για τη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, στη Συρία.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.