ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ-Πρόεδρος Σερβίας: Η 101η Μεραρχία θα εισέλθει Ουκρανία – Αμερικανός αξιωματικός: Αν οι Ρώσοι μπουν Λβιβ & Volyn, όλα τελείωσαν!

1 min read

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας στα σερβικά κρατικά ΜΜΕ προειδοποίησε πως ο κόσμος πλησιάζει στην “τέλεια καταιγίδα”. Αιτία είναι η ανάπτυξη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Αμερικανικού Στρατού στην Ρουμανία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Σέρβος πρόεδρος επιβεβαιώνει απόλυτα το WarNews247 καθώς σημειώνει πως οι “αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για να εισέλθουν στην Ουκρανία”. 

Εξάλλου, ο Διοικητής της 101η Αερομεταφερόμενης Μεραρχία «Screaming Eagles» δήλωσε ότι είναι έτοιμος, εάν χρειαστεί, να εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σέρβος πρόεδρος προ ημερών, είχε πραγματοποιήσει ακόμη μια παρέμβαση μιλώντας για “επικείμενη παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση”

Α.Βούτσιτς: “Πλησιάζουμε στην τέλεια καταιγίδα”

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι η ανάπτυξη του αμερικανικού Στρατού στη Ρουμανία “φέρνει μια απότομη επιδείνωση της κατάστασης, η οποία πλησιάζει την τέλεια καταιγίδα”

Ο Α.Βούτσιτς τόνισε ότι η Αμερική έστειλε την καλύτερη στρατιωτική μονάδα στον κόσμο στα σύνορα με την Ουκρανία για κάποιο λόγο.

Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Πλησιάζουμε σε αυτό που ονόμασα την “τέλεια καταιγίδα” στην τελευταία συνάντηση. Αρκεί να δούμε τις δυνάμεις με τις οποίες η Ρωσία εισέρχεται τώρα στην Ουκρανία.

Όταν βλέπετε ότι οι Αμερικανοί έστειλαν την απολύτως καλύτερη μονάδα τους στον κόσμο, και αυτή είναι η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, την μετέφεραν στη Ρουμανία λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, τότε γίνεται ξεκάθαρο τι μας περιμένει, αν θα έρθουν σε άμεσες συγκρούσεις ή όχι», εξήγησε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Το αναπόφευκτο της αντιπαράθεσης για τον Βούτσιτς πηγάζει από την πλήρη απροθυμία των μερών να κάνουν παραχωρήσεις.

«Και είναι ξεκάθαρο για μένα πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω και πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Αμερικανός αξιωματικός: Αν οι Ρώσοι μπουν Δυτική Ουκρανία, τελείωσε ο ουκρανικός Στρατός!

Παράλληλα, Αμερικανός απόστρατος αξιωματικός θεωρεί πιθανή μια είσοδο των ρωσικών και λευκορωσικών δυνάμεων στην Δυτική Ουκρανία και στην περιοχή Λβιβ.

Τονίζει ότι αν καταφέρει η Ρωσία να κόψει την εφοδιαστική υποστήριξη του ουκρανικού Στρατού από τα δυτικά, η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα πέσει στο ελάχιστο!

Ο φόβος αυτός αιτιολογεί και το πρώτο σενάριο που δημοσίευσε χτες το WarNews247, η 101 αερομεταφερόμενη Μεραρχία να κινηθεί κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Πολωνίας για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αυτό.

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάνιελ Ντέιβις, ο οποίος κάποτε ηγήθηκε μιας από τις αμερικανικές υπηρεσίες logistics, τόνισε:

“H ευπάθεια του ουκρανικού στρατού γίνεται εμφανής κυρίως επειδή οι διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης είναι από καιρό γνωστές.

Η κύρια ροή στρατιωτικών εμπορευμάτων προς την Ουκρανία διέρχεται από την Πολωνία και εισέρχεται στις περιοχές Lviv και Volyn.

Αρκεί να αποκοπεί η χερσαία διαδρομή των στρατιωτικών προμηθειών από την Πολωνία και η Ουκρανία δεν θα έχει ουσιαστικά καμία ευκαιρία να διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις για περισσότερους από μερικούς μήνες.

Ο Αμερικανός απόστρατος αξιωματικός τόνισε ότι, σε γενικές γραμμές, ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει εδώ και πολύ καιρό ένα από τους στόχους που είχε θέσει, την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας ως έχει.

Σύμφωνα με τον Ντέιβις, η Ρωσία έχει από καιρό αφαιρέσει από την Ουκρανία τη δυνατότητα να παράγει δικό της στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά.

“Σήμερα, η κατάσταση για την Ουκρανία εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο που η εξάρτησή της από τις ξένες προμήθειες γίνεται πλήρης. Οι ουκρανικές αρχές πρέπει να υπενθυμίζουν συνεχώς στον εαυτό τους και να ρωτούν, να ρωτούν, να ρωτούν…

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ουκρανικό στρατό είναι τώρα το ενδεχόμενο διακοπής των οδών ανεφοδιασμού στα δυτικά του σύνορα.

Σύμφωνα με τον Ντέιβις, εάν αυτό συμβεί μέχρι τα σημεία υλικοτεχνικής συλλογής στρατιωτικού εξοπλισμού εντός της ίδιας της Ουκρανίας, τότε η περαιτέρω μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μειωθεί στο ελάχιστο” καταλήγει ο ίδιος.

warnews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.