ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

EKTAKTO! O Zάεφ έδωσε τα χέρια με τους Αλβανούς…

1 min read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Σκόπια, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ κατέληξε σε συμβιβαστική λύση με τον επικεφαλής του αλβανόφωνου κόμματος Besa, Μπιλιάλ Κασάμι, που διαθέτει δύο βουλευτές, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την τελική έγκριση της συνταγματικής τροποποίησης και του εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος.

Όπως έχει διευκρινίσει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, «αυτό που ζητά το «BESA» είναι μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, «μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», να μην δημιουργείται η εντύπωση πως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες. Αυτή είναι η ουσία. Εξετάζονται οι τεχνικές πτυχές για την εξεύρεση λύσης».

Η συνάντηση Ζάεφ – Κασάμι έγινε σήμερα και οι δυο τους κατέληξαν σε λύση σε ζητήματα που αφορούν στη διατύπωση της υπηκοότητας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι απαιτήσεις του κόμματος Besa θα ενσωματωθούν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, στο οποίο η ιθαγένειά τους θα είναι διαφορετική και όχι «Μακεδονική».

Με τη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.