ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Β.Πούτιν ζήτησε έκτακτες εξουσίες για επέκταση σύρραξης: Tριπλοβάρδιες στην αμυντική βιομηχανία – Γενική επιστράτευση – Για χρήση πυρηνικών μιλά ο Λουκασένκο!

1 min read

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ο Β.Πούτιν περνά εσπευσμένα ειδικό νομοσχέδιο με το οποίο ζητά έκτακτες εξουσίες για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το νομοσχέδιο κάνει λόγο για σχέδιο γενικής επιστράτευσης ενώ θέτει την αμυντική βιομηχανία σε κατάσταση πολέμου ζητώντας να εργαστούν 24ώρες το 24ωρο χωρίς αργίες και τριπλοβάρδιες!

Πρόκειται για άσχημη εξέλιξη όχι μόνο για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία. Κυρίως, γιατί η ρωσική ηγεσία ετοιμάζεται για επέκταση του πολέμου εκτός Ουκρανίας. Το νομοσχέδιο κάνει μεν αναφορά στις “στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό” με εξειδίκευση την Ουκρανία, όμως θέτει τις βάσεις για το Καλίνινγκραντ και την Βαλτική.

Η ρωσική ηγεσία βλέπει οργανωμένο ΝΑΤΟϊκό σχέδιο τόσο στην Βαλτική όσο και στην περίπτωση της Νορβηγίας και προετοιμάζεται να απαντήσει στρατιωτικά αν δεν αρθούν οι αποκλεισμοί τόσο στο Καλίνιγκραντ όσο και στο Svalbard.

Δεν αποκλείεται, πριν φτάσει στο σημείο αυτό, να  επιχειρήσει “κάτι που θα κλιμακώσει” την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία πχ βομβαρδισμός ΝΑΤΟϊκών κονβόι εκτός Ουκρανίας κτλ.

Ειδικές έκτακτες εξουσίες ζητά ο Β.Πούτιν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση έχει καταθέσει σχέδιο νόμου προκειμένου, η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή ο πρόεδρος της Ρωσίας και η ρωσική κυβέρνηση, να λάβει ειδικές εξουσίες.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Κρατική Δούμα.

Προτείνονται τροποποιήσεις στο νόμο “Περί Άμυνας” . Η ρωσική κυβέρνηση το συμπληρώνει με το άρθρο για την “Διασφάλιση της διεξαγωγής αντιτρομοκρατικών και άλλων επιχειρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, άλλα στρατεύματα, στρατιωτικούς σχηματισμούς και φορείς εκτός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το επεξηγηματικό σημείωμα αναφέρει ότι αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στα εδάφη της Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ και της Ουκρανίας».

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις συνθήκες «υπάρχει βραχυπρόθεσμη αυξημένη ανάγκη για επισκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και παροχή υλικοτεχνικών μέσων». Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θέλει να λάβει «ειδικά οικονομικά μέτρα».

Τι εξουσίες θέλει η κυβέρνηση;

  1. προσωρινή επανενεργοποίηση των ικανοτήτων και εγκαταστάσεων επιστράτευσης
  2. αποδέσμευση υλικών περιουσιακών στοιχείων του κρατικού αποθεματικού
  3. καθιέρωση ιδιαιτεροτήτων και νομική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μεμονωμένους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας και των προϋποθέσεων για την ενασχόληση με εργασία εκτός των καθορισμένων ωρών εργασίας, τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις μη εργάσιμες αργίες, παρέχοντας ετήσιες αμειβόμενες αργίες.
  4. υποχρέωση του προμηθευτή να εκπληρώνει την εντολής κρατικής άμυνας και τη δημιουργία αποθεμάτων.
  5. διεξαγωγή εκδηλώσεων (χωρίς να προσδιορίζονται λεπτομέρειες.

warnews247

Δημοσίευση στα Social Media