ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτο – Ο Μπάιντεν έθεσε κατάσταση εθνικής ανάγκης στις ΗΠΑ: «Να προστατευθούμε από τις ενέργειες της Ρωσίας»

1 min read
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωση που απέστειλε στο Κογκρέσο γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με εκτελεστικό διάταγμα κήρυξε κατάσταση την χώρα σε κατάσταση εθνικής ανάγκης με σεβασμό στην ασυνήθιστη και σημαντική απειλή που θέτει για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, και την οικονομία των ΗΠΑ συγκεκριμένες επιβλαβείς ξένες δραστηριότητες της Ρωσίας.
Αυτό απλά σημαίνει ότι ο Τ.Μπάιντεν έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ουσιαστικά τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας.

Η δήλωση αναφέρει επίσης πως “η Ρωσία σκόπευε να υπονομεύσει την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων δημοκρατικών εκλογών εμπλεκόμενη σε κακόβουλες κυβερνο-δραστηριότητες π[ου στόχευαν δημοσιογράφους και αντιφρονούντες έξω από τα σύνορα της παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Αν η συμπεριφορά συνεχιστεί ή κλιμακωθεί, οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί να προχωρήσουν σε επιπλέον δράση ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν οικονομική δυσφορία στην Ρωσία μέσω της απαγόρευσης σε αμερικανικούς θεσμούς/συνταξιοδοτικά ταμεία (δηλαδή pension funds) να αγοράζουν απευθείας ρωσικά ομόλογα, που σημαίνει ότι θα μπορούν να τα παίρνουν μόνο στην δευτερογενή αγορά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προϊδέασε για μια πολύ δύσκολη συνέχεια μετά τις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν πριν λίγο.

«Θα μοιραστούμε μαζί σας συμπληρωματικές πληροφορίες για τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης, που θα είναι δυσβάσταχτη για την αμερικανική πλευρά».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα σύντομα θα ανακοινώσει την απάντησή της στις νέες αμερικανικές κυρώσεις και πως αυτή τη στιγμή οι εμπειρογνώμονες προετοιμάζουν την απάντηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.