ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκτακτο: ισχυρός σεισμός 7,4 ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

1 min read

Λίγες ώρες μετά την μεγάλη δόνηση των 6,9 Ρίχτερ, ένας νέος σεισμός σημειώθηκε ξανά στην Νέα Ζηλανδία.

Ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 7,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε κοντά στα νησιά Kermadec, με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Είναι ενδεικτικό πως 20 λεπτά μετά την ισχυρότατη αυτή δόνηση, σημειώθηκαν ακόμη τρεις (!) μεγέθους 4 Ρίχτερ ο πρώτος, 5,7 ο δεύτερος και 3,7 ο τρίτος.

Δείτε στον χάρτη πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος


σεισμός
Είχε προηγηθεί ο σεισμός των 6,9 Ρίχτερ
Ο πρώτος -χρονικά- μεγάλος σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 04.03.2021, 178 χλμ. βορειανατολικά του Γκίσμπορν της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με την Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Είχε εστιακό βάθος 10,0 χλμ. και μάλιστα εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, κάτι που μοιάζει δεδομένο και για τη νέα δόνηση. «Κύματα τσουνάμι που μπορεί να φθάσουν από 0,3 έως ένα μέτρο είναι πιθανά», ανέφερε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό με έδρα τη Χαβάη (ΗΠΑ).

Η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι το ανέφεραν στην τοπική εφαρμογή επιτήρησης Geonet.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στη «ζώνη του πυρός» στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια περιοχή όπου ενώνονται τεκτονικές πλάκες ισχυρής σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Η χώρα του Νότιου Ειρηνικού τίμησε πρόσφατα τη 10η επέτειο του σεισμού του Κράιστσερτς, μεγέθους 6,3 βαθμών, που προκάλεσε τον θάνατο 185 ανθρώπων στην πόλη η οποία βρίσκεται στο νότιο νησί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.