ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ιντλίμπ – Μπαράζ ρωσικού πυροβολικού πλήττει τις ισλαμικές θέσεις – Κινήσεις Τούρκων

1 min read

Ξεκίνησε σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η μεγάλη επιχείρηση ρωσικού και συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλιμπ, της τελευταίας επαρχίας και της ομώνυμης πόλης που κατέχεται από τους ισλαμιστές της al Nusra.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συριακός Στρατός και μία Μοίρα ρωσικού πυροβολικού, βομβαρδίζει με πυραύλους εδάφους-εδάφους και συστήματα ΠΕΠ θέσεις ανταρτών σε διάφορα σημεία.

Oι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές που εκτοξεύονται από το σύστημα TOS (φωτό), χαρακτηριστικό του πόσο κοντά βρίσκονται οι θέσεις των δύο πλευρών ( το TOS έχει ακτίνα 12 χλμ. περίπου).

Το μπαράζ του πυροβολικού συνιστά την αρχή της γενικής επίθεσης για την Ιντλίμπ. Η τελευταία μεγάλη μάχη, φαίνεται ότι θα είναι και η πιο σκληρή.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «Η επίθεση στην Ιντλιμπ ξεκίνησε».

Τουρκικές δυνάμεις στα βόρεια της επαρχίας, ήδη κινούνται για την κατάληψη περιοχών βάσει του επιχειρησιακού τους σχεδίου.

Μία μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60T και ΤΟΜΑ AIFV και ένα Σύνταγμα φιλοτουρκών Σύρων ήδη απλώνονται και έχουν καταλάβει τρία χωριά.

Την ίδια ώρα τουρκικά (άρματα μάχης Μ60Τ εκσυγχρονισμένα με το σύστημα αυτοπροστασίας Firat και τεθωρακισμένα) συρρέουν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση