ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

EKTAKTO: Η Τουρκία αγόρασε α/α συστήματα S-125 Pechora και τα έστειλε για προστασία της Τρίπολης στην Λιβύη!

1 min read

Η Τουρκία προχώρησε στην αγορά δύο πλήρων αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-125 “Pechora” από την Ουκρανία και τους τοποθετεί στην Τρίπολη της Λιβύης για να «κλειδώσει» τον εναέριο χώρο της από τις επιθέσεις των δυνάμεων του LNA (στρατηγός Χ.Χαφτάρ).

Οι πληροφορίες θέλουν η αγορά να έχει συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019 με την Ουκρανία, με την οποία η Τουρκία διατηρεί στενούς δεσμούς, ιδιαίτερα μετά την πώληση στο Κίεβο τουρκικών UAV Bayraktar.

Όπως αναφέρεται το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων ανέρχεται σε 30 εκατ. $ και ήταν μεταξύ της ουκρανικής “UkrSpetsExport” και της τουρκικής εταιρείας K. B. A. T. Ithalat Ihracat Mumessillik Ve Danismanlik Ticaret Ltd.

Τα συστήματα έχουν παραληφθεί ήδη από την Τουρκία αφού πρώτα υπέστησαν εκτεταμένο εκσυγχρονισμό από Ουκρανούς μηχανικούς στο επίπεδο S-125-2D Pechora και τώρα βρίσκονται στην Λιβύη!

Η ουκρανική έκδοση που προμηθεύτηκε η Τουρκία έχει εμβέλεια 40 χλμ. (σε σχέση με τα 35 χλμ. των υφιστάμενων εκδόσεων) και μέγιστο υ΄ψος εμπλοκη΄ς τα 20 χλμ.

Όπως αναφέρεται η Τουρκία απέκτησε επίσης και συστήματα ραντάρ άξιας 11 εκατ. $ στα οποία περιλαμβάνονται MARS-L l-band και P-180U.

Σε ότι αφορά για τη σκοπιμότητα της αγοράς όλες οι πληροφορίες και εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πρόκειται ή έχουν ήδη σταλεί στην Λιβύη για την προστασία της Τρίπολης, από αεροπορικές επιθέσεις, όχι μόνο των δυνάμενων του Χ.Χαφτάρ αλλά της αιγυπτιακής ή της Αεροπορίας των ΗΑΕ!

Για αυτό το λόγο, εξηγούν πολλοί, είναι η απουσία κάθε εχθρικής προς την Τρίπολη αεροπορικής παρουσίας αφήνοντας τα τουρκικά UAV να πετούν σχεδόν ανενόχλητα στην Λιβύη.

Τι είναι οι S-125 “Pechora”: Είναι αναβαθμισμένο S-75 μέσου βεληνεκούς. Μπορεί η παραγωγή να είχε ξεκινήσει το 1961 (άκρως αποτελεσματικό σε όλους τους πολέμους από τότε) αλλά η αναβαθμισμένη έκδοση μετρά μόλις δέκα χρόνια και έχει εντυπωσιακές επιδόσεις και φονικότητα σε ακτίνα 35 χλμ.

Δημοσίευση στα Social Media