ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτο: Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι για 14 ημέρες – Βρέθηκαν 150 κρούσματα του κορωνοϊού

1 min read

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας με τις τοπικές αρχές στο Κρανίδι, όπου έχει σημάνει συναγερμός.

O κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι έχουμε 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων.

Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί.

Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού. Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες. 

Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους.

Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικά.

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο συναγερμός σήμανε για πρώτη φορά στην Αργολίδα, όταν μία έγκυος που έμενε στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η 28χρονη από τη Σομαλία διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και είναι ασυμπτωματική. Το ξενοδοχείο που διέμενε έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όταν διαπιστώθηκε πως νόσησε και εργαζόμενη που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Το χρονικό με το κρούσμα στο Κρανίδι

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη Σομαλή ήταν θετικό.

Η γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν είχε συμπτώματα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.