ΕΚΤΑΚΤΟ- Φωτό-ντοκουμέντο από Μάνμπιτζ- Κούρδοι προς ΗΠΑ: «Μας πουλήσατε» – Συγχαρητήρια Τραμπ σε Ερντογάν

Newskamatero

Οργή επικρατεί στις τάξεις των Κούρδων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας αλλά και τα συγχαρητήρια Τραμπ σε Ερντογάν για την βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Oι Κούρδοι για ακόμη μια φορά ξεχνούν τα «όνειρα» που έκαναν βλέποντας τα τεθωρακισμένα τουρκικά Kirpi II και τα αμερικανικά MaxxPro MRAPs να εισέρχονται στην Μάνμπιτζ.

Οπως ανέφερε νωρίτερα το οι ΗΠΑ επίσημα ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη κοινών αμερικανο-τουρκικών επιχειρήσεων στην Μάνμπιτζ με τις πρώτες φωτογραφίες – ντοκουμέντο να δημοσιεύονται.

Αμεσως οι Κούρδοι και υπό το βάρος των τουρκικών επιθέσεων που δέχονται σε όλη τη βορειοδυτική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, Κομπάνι και πλέον Μάνμπτιζ, σταματούν τις κοινές επιχειρήσεις με τους Αμερικανούς κατά του ISIS  ενώ αποστέλλουν δυνάμεις στις κουρδικές περιοχές που δέχονται τα τουρκικά πυρά.

Η οργή των Κούρδων είναι μεγάλη για την εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία στην περιοχή παίρνει ότι ζητήσει, τόσο σε Ινλίμπ από Ρωσία, όσο και από ΗΠΑ σε Μάνμπιτζ και πλέον προχωρά ακάθεκτη. Μέχρι στιγμής η τουρκική πολιτική αποδίδει καρπούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου

Η πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου έλαβε χώρα κατά την διεξαγωγή της πολυεθνικής άσκησης «Νέμεσις 2018» όταν το τουρκικό σκάφος παρανόμως εισήλθε στο χώρο της άσκησης. Στην άσκηση με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Ελλάδας και […]