ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτο επίδομα Ποιοι θα πάρουν τον χριστουγεννιάτικο μποναμά

1 min read

Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά – Αναστολή πλειστηριασμών

Την αναστολή των πλειστηριασμών και την οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διευκρινήσεις αναφορικά με το πόσα χρήματα θα δοθούν, το πού και το πώς θα δοθούν, θα εξειδικευθεί από το οικονομικό επιτελείο.

«Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα ανήγγειλε, θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών, με τη σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς ενδέχεται να δοθεί σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν από τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Το έκτακτο επίδομα ως ενίσχυση, δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κοινωνικού μερίσματος όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα είναι διαφοροποιημένo.

Έκτακτο επίδομα, τύπου Δώρου Χριστουγέννων, ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε 1,4 εκατ. συνταξιούχους δεν θα λάβουν τα αναδρομικά του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφορά πληττόμενα, από την κρίση του κορονοϊου, νοικοκυριά όπως:

  •  χαμηλοσυνταξιούχοι (του πρ. ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του Δημοσίου, όσοι «έχασαν» το ΕΚΑΣ) που δεν έλαβαν αναδρομικά (είχαν άθροισμα συντάξεων – κύριων και επικουρικών- λιγότερα από 1.000 το 2012) καθώς
  • Nοικοκυριά που επλήγησαν οικονομικά από τον κορονοϊό με χαμηλά εισοδήματα (οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ).
  • Σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και
  • Στους μακροχρόνια άνεργους, που έχουν μείνει εκτός επιδότησης, από προηγούμενα μέτρα στήριξης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριλάβει στους δικαιούχους τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και να τονώσουν την κατανάλωση που λόγω πανδημίας κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σταϊκουρας: «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση»

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή για κοινωνικό μέρισμα», είπε χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.