ΕΚΤΑΚΤΟ: Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Newskamatero

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς εμποδίζονται πολίτες που θέλουν να περάσουν στην Αλβανία προκειμένου να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ,

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των αλβανικών αρχών θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, στους Βουλιαράτες, το μνημόσυνο του Κωσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος είχε πέσει νεκρός στις 28 Οκτωβρίου από αλβανικά πυρά.

Την Παρασκευή (07/12) οι αλβανικές αρχές, σύμφωνα με το τοπικό μέσο himara.gr, παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

 

Παράλληλα, δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

Αντισυγκέντρωση εν τω μεταξύ, διοργανώνουν την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Ποιοι είναι οι 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια -Ο Γερμανός λογιστής και το νέο αίμα των «μπαχαλάκηδων»

Ενας 27χρονος λογιστής και ένας 22χρονος φοιτητής από τη Γερμανία είναι ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οπως φαίνεται, ήρθαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να μετάσχουν στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, καθώς δεν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές […]