ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοιξαν πυρ οι κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ!

1 min read

Την έναρξη των πυρών τις ακολούθησαν σφοδρές ταραχές στην περιοχή Τσουέν Γουάν, σχεδόν 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Χιλιάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν σήμερα μια ακόμη πορεία υπό καταρρακτώδη βροχή, προς τη συνοικία του Τσουέν Γουάν. Ωστόσο οι πλέον «θερμόαιμοι» έστησαν ένα οδόφραγμα και πέταξαν εμπρηστικές βόμβες προς τους αστυνομικούς.

Αφού πρώτα έριξε δακρυγόνα χωρίς να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η ειδική μονάδα της αστυνομίας άρχισαν οι πυροβολισμοί. Οι ταραχές δεν κατεστάλησαν, το αντίθετο, γενικεύθηκαν και αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οδομαχίες.

Το ημιαυτόνομο έδαφος, ένα από τα μεγάλα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα, μαστίζεται από τον Ιούνιο από τη σοβαρότερη πολιτική κρίση του μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997.

Το κίνημα διαμαρτυρίας που γεννήθηκε από τη αντίθεση σε ένα σχέδιο νόμου, που πλέον δεν ισχύει και αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, εξελίχθηκε σε μια γενικότερη εκστρατεία για περισσότερη δημοκρατία και προστασία των τοπικών ελευθεριών απέναντι στο Πεκίνο.

Μια ένδειξη της κλιμάκωσης, οι δυνάμεις της τάξης που μέχρι σήμερα δήλωναν ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν πυρά παρά μόνο σε περίπτωση «διατάραξης της δημόσιας τάξης σε ευρεία κλίμακα».

Οι Ταξιαρχίες του κινεζικού Στρατού που έχουν περισφίξει την πόλη για των ώρα βρίσκονται στρατοπευδευμένες εντός και εκτός πόλης, περιμένοντας την εντολή να αναλάβουν δράση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.