ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Ενημέρωση Μητσοτάκη από Παναγιωτόπουλο και Α/ΓΕΕΘΑ για το Oruc Reis

1 min read

Στο μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ενημέρωση αφορά την πορεία του Oruc Reis το οποίο κινείται ανατολικά εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Απομακρύνθηκε το ORUC REIS από τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Απομακρύνθηκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ORUC REIS, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως το περιστατικό δεν εμπνέει καμία ανησυχία και ήδη το τουρκικό σκάφος έχει βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ORUC REIS έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από την Κάρπαθο όπου βρισκόταν για να κατευθυνθεί στην περιοχή που έχει γίνει η παραβίαση.

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, «το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2020 κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR».

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ η εν λόγω κίνηση παρακολουθείται από μέσα και Μονάδες των Ε.Δ».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε βγάλει NAVTEX, που δέσμευε περιοχή νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή που επιχειρεί να κάνει γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.