ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ λόγω Putin – Στο τραπέζι στήριξη σε Ουκρανία και νέες κυρώσεις σε Ρωσία

1 min read

Τη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να συζητήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας 3.15) οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν εκτάκτως στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.
Ο Borrell τόνισε ότι η ΕΕ δεν συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά δεν θα επιτρέψει να την εκφοβίσει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία», υπογράμμισε.
Η απειλή του Ρώσου προέδρου να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα είναι «απαράδεκτη» τόνισε ο Borrell στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας μια «νέα κλιμάκωση» εκ μέρους της Ρωσίας. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει», πρόσθεσε.
«Αναμένω ότι (οι υπουργοί) θα συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη στρατιωτική στήριξή μας στην Ουκρανία, πώς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία.
Το ζήτημα των κυρώσεων θα είναι αναμφίβολα στο τραπέζι», συνέχισε ο Borrell, σημειώνοντας ότι θα αρχίσει να κάνει προτάσεις για το θέμα αυτό.
Ο Borrell είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen εκτίμησε νωρίτερα ότι οι δηλώσεις του Putin απαιτούν «νέες κυρώσεις εκ μέρους μας».
Η ΕΕ έχει ήδη υιοθετήσει έξι δέσμες οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο η Ουγγαρία έχει δηλώσει αντίθετη με την επιβολή νέων μέτρων.
Προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις απαιτείται ομοφωνία των χωρών μελών.

«Τζογάρισμα Putin» 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Peter Stano εξαπέλυσε επίθεση στον Vladimir Putin κάνοντας λόγο για ένα «πολύ επικίνδυνο πυρηνικό τζογάρισμα» από τον Ρώσο πρόεδρο.
«Ο Putin χρησιμοποιεί τα πυρηνικά ως μέρος του οπλοστάσιου του τρόμου και αυτό είναι απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Stano και κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα να πιέσει τον Πούτιν «να σταματήσει αυτή την ανεύθυνη συμπεριφορά».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «τα παράνομα δημοψηφίσματα» στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές της Ουκρανίας τα οποία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο ο Putin, «δεν μπορούν να αναγνωριστούν»
Όσον αφορά την απόφαση για μερική επιστράτευση στη Ρωσία ο εκπρόσωπος της ΕΕ σχολίασε ότι αποδεικνύει την «απόγνωση» του Putin και το μόνο που θα επιτευχθεί με αυτό θα είναι η κλιμάκωση της κρίσης.
«Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι ο Putin δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, ότι ενδιαφέρεται για την κλιμάκωση του επιθετικού πολέμου. Είναι μια ακόμα απόδειξη της απελπισίας του για το πώς εξελίσσεται η επίθεσή του στην Ουκρανία.
Τον ενδιαφέρει μόνο η συνέχιση του καταστροφικού πολέμου που έχει ήδη πολύ άσχημες συνέπειες σε όλο τον κόσμο» κατέληξε ο Peter Stano. 

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.