ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτη επικοινωνία Αμερικανού και Ρώσου ΥΠΑΜ – Λ.Όστιν σε Σ.Σοϊγκού: «Μην χρησιμοποιήσετε πυρηνικά»

1 min read

Έντονη είναι η παγκόσμια ανησυχία για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων (έστω και “τακτικών”) από τον ρωσικό Στρατό στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτό γιατί Ρωσία έχει προειδοποιήσει σε έντονους τόνους ότι επίθεση σε περιοχές που εντάχθηκαν στην Ρωσία συνιστά επίθεση κατά ρωσικού εδάφους και η κατάληψη της πόλης Λιμάν από τις ουκρανικές δυνάμεις ήταν ένα τέτοιο γεγονός.

Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin επικοινώνησε «ιδιωτικά» όπως είπε  με τον Ρώσο ομόλογό του Σερργκέι Σοιγκού προκειμένου να του επιστήσει την προσοχή στο επαπειλούμενο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων λέγοντας «να μην ακολουθήσει αυτό τοπ δρόμο επιδεικνύοντας ανεύθυνη συμπεριφορά», χωρίς να αναφέρει τι του απάντησε ο Σϊγκού. 

Παράλληλα σε συνέντευξη του ο Όστιν ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά και η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία είναι ένα θέμα που αφορά τον Πούτιν και τι απόφαση θα πάρει.

Την ίδια ώρα η Ρωσία ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

Μεγάλες είναι οι ρωσικές δυνάμεις που μεταφέρονται στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρουν πηγές.  .

Μετά την κατάληψη της πόλης  Λιμάν οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται «για μια μεγάλη επιχείρηση στον “κεντρικό” τομέα του μετώπου», όπως ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος.

Παράλληλα όπως δείχνουν  βίντεο περί τα 600 άρματα μάχης και 1200 ΤΟΜΑ από την Άπω Ανατολή μεταφέρονται για την επιχείρηση και ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι συρμοί στην περιοχή.

Κέντρο επιχειρήσεων του ουκρανικού Στρατού στο Αρτεμόβσκ στην επαρχία του Λουγκάνσκ δέχεται τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΝΑΤΟ «πανηγυρίζει» για την Λιμάν χωρίς να γνωρίζει άραγε, την ρωσική επίθεση η οποία ετοιμάζεται με μυστικότητα και μεθοδικότητα.

Όπως ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είδαμε ότι κατάφεραν να καταλάβουν μια νέα πόλη, τη Λιμάν, και αυτό καταδεικνύει ότι οι Ουκρανοί σημειώνουν πρόοδο και είναι σε θέση να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις χάρη στο θάρρος, χάρη στη γενναιότητα, τις ικανότητές τους αλλά φυσικά και χάρη στα προηγμένα όπλα που τους προσφέρουν οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι», επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή “Meet the Press” του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.