ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκτακτη σύγκληση του ΟΗΕ τη Δευτέρα για την επίθεση με χημικά στη Ντούμα

1 min read

Μετά τη νέα αιματοχυσία στη Συρία και τις πληροφορίες περί επίθεσης με χημικά, την οποία διέπραξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Ντούμα, εννέα κράτη μέλη εκ των συνολικά 15 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν να συγκληθεί το σώμα εκτάκτως τη Δευτέρα.




Το αίτημα για τη σύγκληση του σώματος υπογράφουν η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, το Κουβέιτ, η Σουηδία, η Πολωνία, το Περού, η Ολλανδία και η Ακτή Ελεφαντοστού, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, ενώ επαφίεται στην προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία ασκεί για τον μήνα Απρίλιο το Περού, να επιβεβαιώσει επισήμως τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης.

Το Παρίσι θα αναλάβει τις ευθύνες του

Η Γαλλία διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα αναλάβει «πλήρως τις ευθύνες της» μετά την επίθεση με χημικά που φέρονται να διέπραξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν, κι ενώ το Παρίσι έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, στην περίπτωση χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό.

 

Εκφράζοντας την «βαθύτατη ανησυχία του», ο Γάλλος υπουργός επισήμανε ότι η Γαλλία «θα αναλάβει τις ευθύνες της στη μάχη εναντίον της διάδοσης των χημικών όπλων. Επιπλέον, ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην ανατολική Γούτα» σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.