Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Εξαφανίστηκαν» τα τουρκικά μαχητικά από το Αιγαίο

1 min read

Ο λύκος έβαλε την προβιά του αρνιού. Τα επίσημα στοιχεία καταγραφής εναέριων συμβάντων δείχνουν ότι την τελευταία εβδομάδα στο Αιγαίο ζούμε μέρες… 2012, οπότε σχεδόν όλοι δείκτες έτειναν μηδενικοί.

Του Χρήστου Μαζανίτη – ΠΗΓΗ: enikos.gr

Από τις 22 Σεπτεμβρίου, μέχρι και χθες το βράδυ, η μοναδική πτήση που πραγματοποιήθηκε από πλευράς Τουρκίας ήταν 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τύπου CN235, τα οποίο πέταξαν κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων αντί να ακολουθήσουν το δαντελωτό των συνόρων, χαράσσοντας μία ευθεία γραμμή. Συνέβη την περασμένη Τετάρτη κι έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί κανένα αεροσκάφος στον ορίζοντα.

H τουρκική πολεμική αεροπορία, μετά από ένα 9μηνο που έσπασε κάθε αρνητικό ρεκόρ στον πόλεμο των προκλήσεων, τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί την τακτική του κατευνασμού, με τα μαχητικά της από την περασμένη Τρίτη να μην έχουν γίνει άγνωστες έννοιες στο Αιγαίο.

Αν κι εκτιμάται ότι μέχρι την σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ το διάστημα 1 – 2 Οκτωβρίου η Τουρκία θα συνεχίσει να δείχνει ένα «καλό» και «διαλλακτικό» πρόσωπο, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει και πάλι στις προκλήσεις.

Αναλυτικά ο πίνακας της τελευταίας εβδομάδας:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.