ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκρηκτικό κλίμα και «ιαχές πολέμου» από τους κατοίκους του β.Αιγαίου για τις επιτάξεις γης: Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

1 min read

Εκρηκτικό είναι το κλίμα σε όλο το βόρειο Αιγαίο  αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιτάξεις γης για την δημιουργία νέων κέντρων παραμονής αλλοδαπών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» για την επίταξη «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητων ακινήτων και εκτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης» της συγκεκριμένης θέσης.

Στην Λέσβο έκτακτες συνεδριάσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα δημοτικά Συμβούλια δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, ενώ έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος προειδοποίησε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του, εάν η Κυβέρνηση επιμείνει στην δημιουργία νέας κλειστής δομή στην θέση Καράβα του Μανταμάδου.

Παράλληλα, πρότεινε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να μην συμμετέχουν στην σύσκεψη της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών και να μην εκπροσωπηθεί από κανέναν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Αντίθετα ανέφερε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση μαζί με τους νησιώτες έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να επιβληθεί δια της πυγμής. Η απόφαση για επίταξη οδηγεί σε άλλες εποχές» τόνισε ο κ. Βέρρος.

Από τις 20:00 συνεδριάζει και το δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την δημιουργία νέου κέντρου αλλοδαπών στη θέση Καράβας.

Έρχονται κινητοποιήσεις

Πριν λίγο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου μίλησε στο ραδιόφωνο Σ»το Νησί»

Όπως είπε δεν έχει καμιά ενημέρωση, αλλά περίμενε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοίνωναν την νέα δομή, αλλά όχι και τον Καραβα.

Όπως είπε κανένας δεν τον πλησίασε πριν ανακοινωθεί η θέση Καραβας

Ο κος Βερρος είπε ότι πάμε σε κινητοποιήσεις και τόνισε πως είναι έτοιμος από καιρό γι αυτό, ενώ για την επίταξη δήλωσε ότι είναι κατάντια..

Με αφορμή την ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με την οποία επιτάσσεται(!) η τοποθεσία «Καράβας», ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σχολίασε σε πρώτη φάση:

«Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου…»., ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Δημοσίευση στα Social Media