ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έκρηξη οργής στα νησιά για τις επιτάξεις γης

1 min read

Με ψήφισμά του στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του το απόγευμα της Τρίτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βόρειου Αιγαίου καταδικάζει τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων δομών μεταναστών.

Επίσης, διακόπτει οποιαδήποτε επαφή, συνάντηση ή συζήτηση με κυβερνητικούς παράγοντες, μέχρι να υπάρξει ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, -δικαστικό και μη- για την προσβολή της Πράξης. Εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του για καμία νέα δομή φιλοξενίας και κλείσιμο των υπαρχουσών, στηρίζει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών, ενώ σκοπεύει να ενημερώσει για το θέμα τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στα όρια του οποίου έγινε η επίταξη χώρου για το κέντρο που θα αντικαταστήσει τη Μόρια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τη «λογική του μολυσμένου μέλους»: «Κρατήστε τη μόλυνση εκεί που υπάρχει για να μην επεκταθεί ή στην ανάγκη κόψτε το κιόλας», είπε χαρακτηριστικά και διατύπωσε την εκτίμηση πως τα υπάρχοντα κέντρα δεν θα κλείσουν μετά τη δημιουργία των νέων, καθώς οι αριθμοί «δεν βγαίνουν».

Υπενθυμίζεται πως σε συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επίταξης, λαϊκή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης στο Μανταμάδο, δημιουργία Επιτροπής Αγώνα καθώς και σύσταση ομάδων περιφρούρησης στην επίμαχη περιοχή που επιτάσσεται με την κυβερνητική απόφαση.

Επίσης, την αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στη θέση «17» εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να υπάρξει προσφυγή κατά της διαδικασίας επίταξης και κατά κάθε άλλης δικαστικής πράξης που σχετίζεται με αυτή. Επίσης, αποφασίστηκε ότι καμία υπηρεσία και κανένα νομικό πρόσωπο του δήμου δεν θα συμβάλει στη δημιουργία της δομής. Με την απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Χίου καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση.

Τέλος, μετά την απόφαση του Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης να μην αποδεχτεί τη δημιουργία νέας δομής και να επιμείνει στο κλείσιμο των υπαρχόντων, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για τον δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των λεσβιακών και των αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων, την ερχόμενη Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.