ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκλογές στις 9 Απριλίου – Οι 5 λόγοι που ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην Κυριακή των Βαΐων

1 min read

Εκλογές με απλή αναλογική στις 9 Απριλίου φαίνεται να επιλέγει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δεύτερες εκλογές να γίνονται στα μέσα και μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αυτό γράφει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Καθημερινή, απαριθμώντας τα πέντε πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή η ημερομηνία φαίνεται να είναι η τελική επιλογή του πρωθυπουργού, καθώς έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα:

Η διαξαγωγή των εκλογών μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα θα εκπληρώνει την υπόσχεση του Κυριάκου Μητστοάκη να ολοκληρώσει τη θητεία του, συνεπώς θα είναι συνεπής με τις υποσχέσεις του.

Η χώρα θα αποφύγει μια δίμηνη, περαιτέρω πόλωση και αναταραχή που έχει επιπτώσεις και στην οικονομία.

Θα έχουν ωριμάσει τα οικονομικά μέτρα που έχει η κυβέρνηση εξαγγείλει. Από την αρχή του χρόνου καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης στο δημόσιο και αυξάνονται οι συντάξεις. Από τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσει να δίνεται το food pass, ενώ πριν από τις εκλογές θα ανακοινωθεί και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα αρχίσει να δίνεται από 1ης Μαΐου.

Οι εκλογές την Ανοιξη σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν αφήσει πίσω τους τον επώδυνο από πλευράς κόστους χειμώνα, ενώ θα διευκολυνθεί η έξοδος των ετεροδημοτών που θα συνδυάσουν τις εκλογές με την εορταστική ανάπαυλα.

Η επιλογή της 9ης Απριλίου επιτρέπει να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού η δεύτερη κάλπη θα στηθεί πρίν από τις εξετάσεις των μαθητών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.