ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκλογές Στην Τουρκία ντέρμπι με νικητή στα σημεία τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

1 min read

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Τουρκία για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, με τις δημοσκοπήσεις να «δείχνουν» μια αμφίρροπή αναμέτρηση, από την οποία νικητής θα βγει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με μικρή διαφορά.

Όπως εκτίμησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας να προκύψει από δύο γύρους εκλογών, μία στις 14 Μαΐου και μία στις 28 Μαΐου.

 Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις μπορεί να «δείχνουν» πρώτο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… καραδοκεί με πολύ κοντινό ποσοστό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol, ο Κιλιτσντάρογλου έρχεται πρώτος στην προτίμηση του λαού με 42,6% και ακολουθεί ο Ερντογάν με 41,1%.

Ο κρίσιμος παράγοντας, όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 5% μετά την υποψηφιότητα που αποφάσισε να θέσει, για την οποία συζητείται ότι την έβαλε αφού τον… ανάγκασε ο απερχόμενος Τούρκος πρόεδρος.

Στόχος του κ. Ερντογάν όπως όλα δείχνουν να είναι να πάνε οι εκλογές σε δεύτερο γύρο, στις 28 Μαΐου, κάτι που πετυχαίνει με τα τρέχοντα ποσοστά που εμφανίζει η δημοσκόπηση στην Τουρκία. Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτού του 5% αναμένεται να «πάει» προς τη μεριά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.