ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Απογοήτευση από την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες – Πότε κλείνουν οι κάλπες

1 min read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι ψηφοφόροι δεν ήταν πολλοί, αφού δεν ξεπερνούν τους 100.000. Η προσέλευση του κόσμου δεν φαίνεται πως αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες των στελεχών του κόμματος. 

Τα «816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) έχουν ανοίξει και λειτουργούν και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά», ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, (ΕΔΕΚΑΠ). Επίσης, έκανε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Ομαλά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, η εκλογική διαδικασία. Η ροή προσέλευσης και στις δύο πόλεις κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με τους γραμματείς της Ν.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων.

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στα Χανιά ο μεγαλύτερος όγκος των ψηφοφόρων προσέρχεται μετά τις 10 το πρωί, ενώ σύμφωνα με μέλη εφορευτικών επιτροπών η ροή προσέλευσης κρίνεται ικανοποιητική.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση. Υπολογίζεται γύρω στις 22.00 το βράδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Η μάχη των υποψηφίων

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου αφότου ψήφισε στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου.

papandreou scaled e1638697547541

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε συγκεκριμένα πως, «σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας».

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8:30 ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε, αμέσως μετά, πώς «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατικής παράταξη μπροστά. Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά».

loverdos2 scaled e1638688299841

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως στόχος είναι «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017» και τόνισε ότι απαιτείται δύναμη, σεμνότητα και ενότητα.

Στο δεύτερο κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας, στην οδό Λιοσίων στο Μεταξουργείο, ο Παύλος Χρηστίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη. «Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μία ημέρα στην οποία ο ήλιος λάμπει. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

xristidis scaled e1638693035572

Από το Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε ξεκάθαρη εντολή τονίζοντας πως «καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας.

zazopoulos scaled e1638694706956

«Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μία ισχυρή προοπτική για το μέλλον» δήλωσε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει.

kastanidis scaled e1638701365629

«Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει» τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος που ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. «Είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει, και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

geroulanos scaled e1638701646711

Πότε κλείνουν οι κάλπες

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, και αν κανείς από τους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή (12.12.2021). Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους έξι υποψηφίους, βάζοντας μόνο έναν σταυρό στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Διαβατήριο
  • Δίπλωμα οδήγησης

 3 ευρώ από κάθε ψηφοφόρο

Όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο στις 5 Δεκεμβρίου 2021) για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι το έντυπο της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.