ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις με ένα κλικ, ανανεώθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι

1 min read

Στην εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις» μπορεί κανείς σε ένα μόλις λεπτό να βρεί το εκλογικό του διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό του αριθμό.

Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τον υπουργό Εσωτερικών – Μάκη Βορίδη – να έχει ανακοινώσει δύο πιθανές ημερομήνιες εκλογών και συγκεκριμένα την 2η και την 9η Απριλίου.

Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι, ενώ ενημερωμένη είναι και η εφαρμογή του ΥΠΕΣ, «Μάθε που ψηφίζεις», που περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζεται με ένα κλικ

  • Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
  • Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
  • Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
Μάθε πού ψηφίζεις
  • Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.
Μάθε που ψηφίζεις

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.